Більше не лідер: партія "Слуга народу" за місяць розгубила свій парламентський рейтинг

Більше не лідер: партія "Слуга народу" за місяць розгубила свій парламентський рейтинг

Фото: УНІАН

Ще у січні "Слуга народу" мала 21,6% підтримки та була лідером.

У парламентському рейтингу лютого партія "Слуга народу" втратила лідерські позиції та поступилася "Опозиційній платформі - за життя".

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 2-3 лютого.

Так, у парламентському рейтингу "Опозиційна платформа – За життя" посідає перше місце та має 18,9% підтримки. Партія "Слуга народу" з 18,6% опинилася на другій сходинці.

За  партію "Європейська солідарність" – 15,2%, партію "Батьківщина" – 12,2%, партію "Українська стратегія Гройсмана" – 4,8%, Радикальну партію – 4,7%, партію "Сила і честь" – 4,5%, "За майбутнє" – 4,4%, партію "Голос" – 3,5%, партію Шарія – 3,4%, партію "Свобода" – 3,1%, партію УДАР Віталія Кличка – 2,4%, "Наш край" – 1,4%.  

"Рейтинг" провів опитування серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assistedtelephoneinterviews -телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%. 

Нагадаємо, згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке було проведене у період від 27 січня по 1 лютого, мер Києва Віталій Кличко обігнав президента Володимира Зеленського у рейтингу довіри до українських політиків. Так, очільнику столиці довіряють 37,5% опитаних, натомість главі державі — 35,6%. 

Всенародне опитування: які настрої викликали запитання Зеленського серед українців

Всенародне опитування: які настрої викликали запитання Зеленського серед українців

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація