Більшість батьків підтримують ініціативу: ЮНІСЕФ закликав уряд продовжити програму "пакунок малюка"

Більшість батьків підтримують ініціативу: ЮНІСЕФ закликав уряд продовжити програму "пакунок малюка"

Фото: УНІАН

8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у вигляді "бебі-боксу".

ЮНІСЕФ закликає уряд України відновити програму "пакунок малюка", яку призупинили і замінили на видачу грошової компенсації.

Як повідомляє Дитячий фонд ООН, батьки, які отримували пакунок, високо оцінюють користь програми та якість наповнення. В середньому, предмети із пакунку малюка оцінюють у 4,8 балів з 5 можливих. 

"Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми - "пакунок малюка", який останнім рішенням уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) отримувачам "пакунку малюка" вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя. Товари із пакунку малюка вроздріб обійдуться батькам дорожче на 50-200%. 

❗ ЮНІСЕФ закликає Уряд України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми — «пакунок малюка», який...

Опубліковано UNICEF Ukraine Понеділок, 3 серпня 2020 р.

"Ми закликаємо уряд продовжити програму "пакунок малюка", яка підтримує сім'ї новонароджених по всій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет. Пакунок малюка може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей у ці непрості часи", - зазначає Лотта Сільвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що цьогоріч в Україні припинили видачу "бебі-боксів" - безкоштовних пакунків, в яких було все необхідне для новонародженого. Зокрема, пелюшки, підгузки, одяг. Замість "пакунку малюка" у 2020-2021 роках у Кабміні 29 липня вирішили видавати грошову компенсацію в розмірі  5 тис. грн. Своєю чергою у Мінсоцполітики покроково пояснили, як отримати замість "пакунка малюка" грошову компенсацію. 

Чому в Україні заморозили програму видачі "бебі-боксів" читайте у нашому матеріалі

Гроші замість "бебі-бокса": коли і де можна отримати компенсацію

Гроші замість "бебі-бокса": коли і де можна отримати компенсацію

Повʼязані теми:

Наступна публікація