"Більшість людей плекає надію покращити своє життя не тяжкою працею, а завдяки диву" - Турчинов порівняв Страсний тиждень з ситуацією в Україні

"Більшість людей плекає надію покращити своє життя не тяжкою працею, а завдяки диву" - Турчинов порівняв  Страсний тиждень з ситуацією в Україні

Фото: ТСН.ua

21 квітня свято входження Ісуса Христа до Єрусалима.

Зараз більшість людей хоче покращити своє життя не тяжкою працею, а завдяки диву, йдеться у привітанні християн східного обряду з Вербною неділею секретар Ради національної безпеки та оборони Олександра Турчинова.

"Мільйони людей продовжують сподіватися на розв’язання своїх складних проблем, не докладаючи до цього зусиль, бажають змінити навколишній світ, не бажаючи змінюватися самі. Перемогти жорстоких зовнішніх ворогів не ціною єднання, надзусиль і втрат, а дивним чином - “переконливими обіцянками” та харизмою чергового лідера", - написав він у пості, присвяченому святу входження Ісуса Христа до Єрусалиму.

Нинішню ситуацію в країні Турчинов порівняв з євангельським Страсним тижнем дві тисячі років тому. Коли спочатку народ радісно зустрічав Ісуса в Єрусулимі, але, не дочекавшись див і зцілення, через кілька дів вимагав його розіп’яти. "Ця історія свідчить про марність, нестійкість та умовність людських уподобань та симпатій натовпу, які за лічені дні можуть перетворитися на роздратування і лють".

Нагадаємо, у неділю, 21 квітня, християни за юліанським календарем відзначають одне з 12 головних свят - Вхід Господній в Єрусалим або Вербну неділю. Це свято нагадує про день у життя Ісуса Христа, коли він за тиждень до воскресіння в'їхав на ослиці в'їхав до Єрусалиму, а йому на зустріч вийшло багато містян.

Римо-католицька церква та більша частина протестантів, котрі живуть за григоріанським календарем, 21 квітня відзначають свято Воскресіння Христового.

Наступна публікація