Більшість мешканців будинку, який обвалився у Дрогобичі, не визнали потерпілими. Чекають висновків експертів

Більшість мешканців будинку, який обвалився у Дрогобичі, не визнали потерпілими. Чекають висновків експертів

Фото: УНІАН

З будинку відселили майже 30 осіб.

У Дрогобичі майже 30 осіб, яких відселили з обваленого в ніч проти 28 серпня будинку, досі не знають, де зимуватимуть. Більшості з мешканців зруйнованого будинку досі не визнали потерпілими, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Потерпілими у трагедії міська влада Дрогобича поки визнала лиш мешканців семи квартир. Це - родичі загиблих і тих, хто опинився у лікарні. Їм виділили допомогу - від 5 до 15 тисяч.

Визнати потерпілими інших пожильців, що опинились без житла,- можна буде лиш після висновків експертів. Утім, що саме спричинило трагедію, експерти ще не визначили. Вони досі обстежують споруду.

Довкола будинку, в якому обвалився під'їзд виріс металевий паркан. Експертна комісія визнала, що будинку загрожує раптове руйнування, тому суд арештував і саму будівлю і майно, що в середині.

Майже 30 людей, яких відселили з обваленого будинку у Дрогобичі, досі без даху над головою

Майже 30 людей, яких відселили з обваленого будинку у Дрогобичі, досі без даху над головою

Мешканець будинку Михайло Білокур каже, чи не щодня приходить сюди з надією, що його впустять у помешкання. У квартирі залишилося все, а винести нічого не дозволяють. Квартиру у цьому будинку він купив лише п'ять років тому. Щойно зробив ремонт, мешкав з дружиною і сином. Після обвалу винаймає квартиру.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма каже, що відселеним родинам за результатами експертиз буде надана компенсація. ЇЇ сума, як і дату надання, поки не уточнює.

Якщо люди не захотять самостійно купувати житло, то їм виділять квартири  у новобудові. Аби збудувати її, знадобиться щонайменше рік і близько 100 мільйонів гривень, яких в бюджеті Дрогобича нема. Їх будуть просити в уряду.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал будинку в Дрогобичі
Наступна публікація