Бійка з нардепом Березою на стадіоні у Дніпрі: всі подробиці та версії сторін

Бійка з нардепом Березою на стадіоні у Дніпрі: всі подробиці та версії сторін

Бійка з нардепом Березою на стадіоні у Дніпрі: всі подробиці та версії сторін

Учасники конфлікту налаштовані рішуче, тож справа може мати продовження.

У Дніпрі в перерві гри між двома місцевими футбольними командами «Дніпро» та «Дніпро-1» фани просто на стадіоні побили народного депутата Юрія Березу. Він уже написав заяву до поліції, але опоненти твердять, що розслідувати насправді нічого, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Дніпровське дербі почалося з кричалок, а продовжилося бійкою вже в перерві, коли вболівальники «Дніпра» помчали до сектора опонентів – фанів «Дніпра-1». У центрі протистояння опинився нардеп, почесний президент СК «Дніпро-1» Юрій Береза – зі стадіону чоловік пішов із закривавленим обличчям. Коментарів журналістам нардеп уникав,  але на своїй сторінці у соцмережі написав, що того вечора захищав не лише честь клубу, а й сотні діток. «На матч приїхало 700 школярів із сіл області. Уявіть ситуацію, коли купа покидьків, розмітаючи на своєму шляху малечу, буцаючи їх ногами, вломилася в сектор», - наголосив постраждалий політик.

Подробиці побиття народного депутата у Дніпрі на футбольному матчі

Подробиці побиття народного депутата у Дніпрі на футбольному матчі

Береза нарікає на реакцію стюардів та поліцейських, яка, на його думку, була неадекватною ситуації. «Я зроблю все, що в моїх силах, щоб на футбольні стадіони повернулися поліцейські. Адже перегляд матчу має бути безпечним для вболівальників», - пообіцяв депутат. Однак про причини бійки він не обмовився ні словом, мовчать про це і в поліції, натомість ультрас «Дніпра» на цьому й наголошують. «Мета була просто у хлопців – забрати барабан, от і все. Просто кураж, ніхто нікого навіть не збирався бити! Просто коли це все почалося, всі побігли – лишився він зі своєю охороною. Охорона почала вписуватися», - розповів уболівальник «Дніпра» Євген Переверзев.

Хто саме кидався на нардепа – фанати нібито не бачили. Як і дітей, про яких Береза пише у своєму пості. Натомість депутат написав заяву, за якою в поліції відкрили кримінальне провадження – за статтею про хуліганство. «Хуліганство, вчинене групою осіб. Зараз ми вже опитали близько шести осіб. Відпустили, тому що вони не причетні до завдання тілесних ушкоджень», - пояснила речник ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області Ганна Старчевська. Нападникам же загрожує до чотирьох років за ґратами. У поліції переконують, що відеодоказів достатньо, тож винних неодмінно знайдуть.

Як повідомлялося, незабаром на українські стадіони пускатимуть за іменними квитками, а для особливо конфліктних вболівальників зроблять спеціальні "чорні списки", про це заявив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко. Він зазначив, що досвід використання таких списків вже існує і застосовувався стосовно іноземних вболівальників під час матчів з Туреччиною і Хорватією. Тоді інформацію про потенційно небезпечних фанатів було отримано заздалегідь.

Кореспондент ТСН Наталя Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація