Близько 30 осіб відмовились брати участь в обміні та їхати в ОРДЛО

Близько 30 осіб відмовились брати участь в обміні та їхати в ОРДЛО

Фото: Associated Press

Вони сидітимуть у в’язницях України.

Президент України Володимир Зеленський розповів про осіб, які відмовились їхати на непідконтрольні території в рамках обміну полоненими. Про це він розповів в аеропорту Бориспіль, коли зустрічав колишніх полонених.

"Дехто з них, вони були у цьому узгодженому списку, звільняються у лютому, дехто стануть вільним у березні. Вони хочуть бути в Україні, їхній термін покарання вже закінчився. Дехто з них повернеться за грати, це їхній вибір", - сказав президент.

За словами представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Валерії Лутковської, 17 осіб відмовились переїздити на територію ОРДЛО. Крім того, є ще близько 30 осіб, які відмовились взагалі брати участь в обміні, вони продовжують відбувати покарання.

Зеленський уточнив, що близько 50 осіб залишаться за ґратами.

Нагадаємо, 29 грудня неподалік КПВВ "Майорське" на Донбасі розпочався масштабний обмін утримуваними особами. На підконтрольну Україні територію мають повернутися полонені, яких утримують бойовики "Л/ДНР". Зокрема, серед них танкіст Богдан Пантюшенко, спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков, журналіст Станіслав Асєєв та багато інших.

Водночас, росіянам та бойовикам віддадуть організаторів теракту в Харкові, коли загинуло четверо осіб, ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Майдані, а також низку російських диверсантів, сепаратистів, шпигунів та терористів.

Ввечері колишні полонені прибули в аеропорт Бориспіль.

Детальніше за обміном полоненими стежте в текстовій онлайн-трансляції ТСН.ua

Володимир Зеленський виступив перед журналістами на летовищі Борисполя

Володимир Зеленський виступив перед журналістами на летовищі Борисполя

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація