Блокада ОРДЛО поширилася на автошляхи, у планах блокпости на кордоні з РФ

Блокада ОРДЛО поширилася на автошляхи, у планах блокпости на кордоні з РФ

Фото: Штаб блокади торгівлі з окупантами / Facebook

Активісти повторюють свої вимоги та розширюють географію діяльності у відповідь на погрози та звинувачення влади.

На Луганщині блокада дісталася автодоріг: активісти облаштували блокпост на бахмутській трасі поблизу селища Золоте. Люди не пускають фури з вугіллям, які прямують з окупованої території, і в такий спосіб хочуть зробити блокаду тотальною, аби рух вантажів зупинити на всіх шляхах, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Золоте обрали невипадково, адже там дороги розходяться одразу у кілька напрямків. Місцеві твердять, що раніше цими шляхами постійно переправляли вантажі в обидва боки, але тепер машин практично немає. "Будь-яку фуру, яка рухається в напрямку окупованих територій, ми будемо зупиняти і просити водіїв фур добровільно показати документи і вантаж, який вони везуть", - розповів учасник блокади Микита Кашницький. Активісти пропускають лише місцевих, які купують вугілля для власних потреб і не на окупованій території. "У нас вимоги лишаються ті, що були – це звільнення полонених, які там знаходяться у нелюдських умовах, а також припинити брехати і торгувати з окупованими територіями", - заявив керівник редуту в Золотому із псевдо "Петрович".

Поширення блокади на Донбасі: активісти перекривають автодороги

Поширення блокади на Донбасі: активісти перекривають автодороги

До активістів долучився 5-разовий чемпіон світу з кікбоксингу Віталій Мерінов. Попри напружений графік тренувань, він приїхав захищати редути разом ще з чотирма кікбоксерами. "Ми тут також підтримуємо фізичну форму: рубали дрова, їжу варили. Приїдемо – будем далі займатися", - каже він про спортсменів. Натомість активісти в Бахмуті твердять, що зранку силовики намагалися розблокувати зализницю, але в поліції кажуть, що прибули на прохання залізничників, аби повернути заблоковані тепловози. "Люди, котрі захопили тепловози, відмовилися. На місце була викликана слідчо-оперативна група, котра задокументувала даний факт", - твердить керівник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

Тим часом організатори обіцяють блокаду лише посилювати: у планах зупинити ділянку залізниці сполученням Маріуполь – Волноваха та блокпости на всьому кордоні з Росією, бо торгівля з ОРДЛО начебто триває й через цю територію. Нині ж активісти зосередилися на блокуванні доріг у зоні АТО. "Блокпост виконує спостережну функцію. Ми туди проводимо інтернет, ставимо веб-камеру, щоби було постійне спостереження за ним", - кажуть ініціатори з батальйону "Донбас".

Кореспондент ТСН Яків Носков

Повʼязані теми:

Наступна публікація