Блокпости на в'їзді до міста та перевірка температури: як живе Радомишль в умовах жорсткого карантину

Блокпости на в'їзді до міста та перевірка температури: як живе Радомишль в умовах жорсткого карантину

Фото: УНІАН

У місті коронавірус забрав життя однієї жінки.

Найжорсткіші обмеження щодо карантину діють у Радомишлі, де померла перша хвора від коронавірусу. В обсервації перебувають 30 мешканців, з якими спілкувалася інфікована. Жодному тести не робили, але, за словами лікарів, симптомів коронавірусу ні в кого немає. Аби унеможливити ймовірне поширення хвороби, у місті влаштували контроль усіх, хто в'їжджає та виїжджає, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У Радомишлі почали працювати блок-пости. На п'ятьох виїздах з міста стоять патрулі. Один пост - це два поліцейських та один медпрацівник. Кілька постів посилені найгвардійцями.

За годину на кожному з чотирьох постів проїжджає до трьох десятків машин. Від шостої ранку, коли почали працювати ці пости, жодна людина від вимірювання температури не відмовилася.

Наразі був лише один випадок, коли у пасажира була підвищена температура, але симптомів ГРВІ не було. У нього наявне  хронічне  захворювання  і  його  везли у лікарню. "Були випадки температури до 38, але люди попереджали, що їдуть на лікування", - каже медсестра поліклінічного відділення Радомильської ЦРЛ Людмила Ланицька.

У Радомишлі на в'їздах та виїздах почали працювати блокпости

У Радомишлі на в'їздах та виїздах почали працювати блокпости

Якщо ж на посту виявлять водія або пасажирів з підвищеною температурою, то їм одразу викличуть  швидку. "У разі  відмови від  госпіталізації передбачена і кримінальна відповідальність. У поліції є засоби захисту для того, щоб у разі  необхідності впливати на осіб",- розповіла керівниця відділу звязків з громадськістю ГУГП у Житомирській області Алла Ващенко.

Повністю закрити виїзд і вїзд у Радомишль не  можуть, кажуть чиновники. Для цього потрібне окреме розпорядження з Києва. "Зовсім не запускати і невипускати не маємо розпоряджень, немає подібних рекомендацій від МОЗ", - каже голова Радомишльської  РДА Віктор  Пулковський.

Кореспондентка ТСН Олена Кузнецова.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація