Борги бойовиків: понад півмільйона жителів Луганської області можуть залишитися без води

Борги бойовиків: понад півмільйона жителів Луганської області можуть залишитися без води

Фото: УНІАН

Україна приймає всі можливі заходи для недопущення розвитку ситуації за таким сценарієм.

Понад півмільйона жителів Луганської області, переважно більшість яких проживає на непідконтрольної Україні території, можуть залишитися без водопостачання у зв'язку з несплатою окремими районами області за поставлену воду.

По це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Така ситуація склалася через систематичне ненадходження платежів за обсяги води, спожиті на непідконтрольній території впродовж останніх років. У результаті, борг водопостачального підприємства КП "Попаснянський районний водоканал" за спожиту електроенергію перевищив 121 млн грн і загрожує банкрутством підприємства. Наслідком цього може стати повне припинення водопостачання в регіоні, як на непідконтрольній, так і на підконтрольній українському уряду території, що приведе до гуманітарної та екологічної катастрофи", - йдеться в повідомленні.

Україна приймає всі можливі заходи для недопущення розвитку ситуації за таким сценарієм. Зокрема, були відремонтовані водопроводи, встановлені прилади обліку, прийнятий відповідний тариф на водопостачання тощо.

Також в якості тимчасової міри, була досягнута домовленість з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, який надав кошти, що дозволило не припиняти водопостачання впродовж останніх двох місяців.

Це також дозволило розпочати опалювальний сезон, оскільки були заповнені водою системи теплопостачання на непідконтрольних українському уряду територіях.

Нагадаємо, що у серпні через обстріл бойовиків 12 тисяч жителів Станично-Луганського району залишилися без води, світла і зв'язку.

Ввечері 26 серпня в результаті обстрілу російсько-терористичними військами була пошкоджена магістральна лінія електропостачання поблизу смт. Станиця Луганська.

Повʼязані теми:

Наступна публікація