Бойовики контратакують на основних напрямках. Мапа АТО

Бойовики контратакують на основних напрямках. Мапа АТО

Силовики продовжують наступ / Фото: Reuters

Силовики знаходяться на околицях Донецька, Горлівки та Первомайська.

Антитерористична операція починає входити на завершальний етап по звільненню ключових населених пунктів, які утримуються бойовиками.

Так, сили АТО вже закріпилися в самому Луганську, де утримують один район, оточують Горлівку та Первомайськ, стискають кільце оточення позицій бойовиків у Донецька, а також заблокували населені пункти Алчевськ та Іловайськ.

У містах Ясинувата, Жданівка та Іловайськ йдуть позиційні бої. Звільнення та утримання цих населених пунктів має високе стратегічне значення для всієї операції зі звільнення Донецька.

У відповідь терористи, за підтримки артилерії з території РФ, здійснюють спроби контратакувати за основними напрямками.

Так, судячи з карти ходу АТО, яку опублікував Інформаційно-аналітичний центр РНБО, бойовики намагаються здійснити оточення силовиків. Терористи наносять удари по Савур-Могилі та Амвросіївці на південному фланзі силовиків. Крім того, в районі Луганська бойовики здійснюють спроби контратакувати в напрямку населених пунктів Макарове - Червоний Яр.

Хід АТО на 19 серпня / Фото: РНБО

Війська Російської Федерації, крім надання безпосередньої артилерійської підтримки бойовикам, продовжують посилювати армійське угруповання на кордоні з Україною. Так, були зафіксовані підрозділи 35-ої окремої мотострілкової бригади з Брянської області РФ, 74-ої окремої мотострілкової бригади з Кемеровської області. Для посилення угруповання використовуються і військові запасу, які були призвані на всеросійські збори.

Нагадаємо, що терористи вбили одного українського військового і ще 28-х поранили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація