Бойовики "ДНР" прокоментували результати розслідування катастрофи MH17

Бойовики "ДНР" прокоментували результати розслідування катастрофи MH17

Фото: Reuters

Вони продовжують стверджувати, що у 2014 році не мали такої техніки на озброєнні.

Бойовики підтримуваного Росією терористичного угруповання "ДНР" після проміжних результатів розслідування Міжнародної слідчої групи заявили, що не вміють користуватися такою технікою як ЗРК "Бук".

Про це вони розповіли у коментарі "РИА Новости".

"Оперативне командування "Донецької народної республіки" неодноразово заявляло, що у [нас] в 2014 році не було ЗРК "Бук", так само як і кваліфікованих фахівців, здатних управляти такими системами. На території Донецької області, контрольованої в 2014 році [нами], зброї такого зразка не було. З території, контрольованої "ДНР", Boeing не міг бути збитий", - розповів один із представників оперативного командування "ДНР".

Раніше Міжнародна слідча група на спеціальній прес-конференції заявила, що Boeing над Донбасом був збитий з російської установки "Бук". Вона перебувала на озброєнні 53-ї зенітно-ракетної бригади Збройних сил РФ. Окрім цього, встановлено, що конвой з "Буком" супроводжували військові регулярних військ Російської Федерації.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, який летів з Амстердама до Куала-Лумпура, за даними слідства, був збитий над контрольованим сепаратистами районом Донецької області. Всі 298 людей, які перебували на борту літака, загинули.

13 жовтня 2015 року комісія Ради безпеки Нідерландів, що займалася розслідуванням причин катастрофи лайнера, опублікувала доповідь, в якій було сказано, що літак був збитий ракетою класу "земля - повітря", випущеною з ЗРК "Бук", доставленого з Росії.

Пізніше розслідування показало, що "Боїнг" був збитий ракетою серії 9М38, використовуваної в зенітно-ракетний комплекс "Бук". Установка була доставлена з Росії і запущена з території, яка контролювалася тоді сепаратистами. Фрагменти ракети серії "Бук" були виявлені при розтині тіл членів екіпажу, так і в одному з віконних прорізів кабіни літака.

Міжнародній слідчій групі вдалося встановити більшу частину маршруту, яким ЗРК "Бук" прямував на територію України, а також маршрут його руху у зворотному напрямку. За версією слідства, комплекс переміщувався з території Росії на територію Східної України і пізніше вивезений назад в РФ на білому тягачі марки Volvo.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Доповідь щодо MH17: оголошено імена підозрюваних
Наступна публікація