БПЛА будуть купувати, але головна сучасна і високоточна зброя буде українською – Порошенко

БПЛА будуть купувати, але головна сучасна і високоточна зброя буде українською – Порошенко

Петро Порошенко підтвердив закупівлю закордонних БПЛА

Україна володіє та може самостійно виробляти всю необхідну летальну зброю. 

Петро Порошенко заявляє, що офіційний Київ отримав дозвіл на закупівлю безпілотників і обладнання зв'язку для Збройних сил України. Але головна ставка буде робитися на вітчизняного виробника. Ця заява пролунала під час прес-конференції президента України

Для прикладу президент України навів продукцію київського підприємства "Луч", яке виробляє сучасні високоточні ракетні боєприпаси. Так, це конструкторське бюро виробляє переносний протитанковий комплекс "Скіф", який може знищувати техніку навіть обладнану активним захистом, такі як російські новітні танкт Т-90. При цьому він коштує у рази менше західних аналогів, а характеристики має кращі

Переносний протитанковий комплекс «Скіф» / Фото: luch

Окрім того, Україна має власне виробництво танків, важкої бронетехніки, літаків та зброї. Зараз підприємства оборонпрому,  як заявив президент, завантажені замовленнями по відновленню техніки. Так, лише за день оборонпром повністю ремонтує 30-40 одиниць відновленої бронетехніки. Це повністю перекриває ті втрати, які становили 65% бронетехніки. 

А все те, що прямо зараз країна не може виробляти, буде закуплено, в першу чергу це засоби зв'язку, а також контрбатарейні радари, які дозволяють точно зафіксувати район, з якого ведеться артобстріл та нанести удар у відповідь.

"Що нам потрібно - це сучасне обладнання зв'язку, яке буде стійким до протидії, а також захищено від перехоплень. Ми отримали відповідні ліцензії на закупівлю і завеземо все необхідне у найближчий час", - сказав він на прес-конференції в четвер в Києві. Також президент підтвердив, що аналогічний дозвіл отримано і на закупівлю БПЛА. 

Радіолокаційна станція контрбатарейної боротьби EQ-36 / Фото: korearms

Нагадаємо, що Порошенко наполягає, що Україні не потрібний воєнний стан.

Повʼязані теми:

Наступна публікація