"Ніч буде довгою": на Буковині потужний паводок пошкодив газопровід та залишив без газу декілька сіл

"Ніч буде довгою": на Буковині потужний паводок пошкодив газопровід та залишив без газу декілька сіл

Фото: АТ "Чернівцігаз" у Facebook

Газопостачання Чернівців також опинилося під загрозою.

У вівторок, 23 червня, паводок на Буковині пошкодив газорозподільчі підземні й надземні газопроводи. Без блакитного палива залишилися декілька сіл, а газопостачання Чернівців опинилося під загрозою.

Про це у Facebook повідомляють керівник "Регіональної газової компанії" Олег Ніконоров та АТ "Чернівцігаз".

Станом на вечір вівторка від газопостачання відключили села Користувата, Бурдей, Ревне, Стрілецький Кут та Нові Драчинці Кіцманського району. А в селі Бобівці Сторожинецького району вода знесла міст та підмила газопровід.

"Одна із наших аварійних бригад не може самостійно повернутися із Кіцманського району", - повідомляють в АТ "Чернівцігаз".

Найбільше стихія вразила Вижницький, Хотинський та Кіцманський райони. Зараз на Буковині працюють 15 бригад аварійно-диспетчерської служби, а в постраждалих районах сформували додаткові бригади та підготувалися до можливого оперативного відключення.

Водночас, за даними керівника "Регіональної газової компанії", перехід, що забезпечує газом місто Чернівці, відключений, а працівники "Чернівцігазу" підтримують тиск з резервного напрямку. "Газопостачання Чернівців під загрозою. На дюкерних переходах чергують аварійні бригади, - зазначив Ніконоров. - Ця ніч у газовиків буде довгою".

Раніше у ДСНС попередили, що 24 червня вісім сіл Новоселицького району на Буковині можуть бути затоплені. Також під загрозою опинилися сільськогосподарські угіддя Новоселицького, Герцаївського та Кіцманського районів. 

Нагадаємо, що потужні зливи розгулялися Буковиною і спровокували масштабні підтоплення. Так, у селі Банилів уже зірвало греблю. Очікується, що цієї ночі вода затопить два райони Чернівців. 

Негода руйнує інфраструктуру. Чернівецька область в епіцентрі лиха. Близько 22 години очікується пік паводка....

Опубліковано Oleg Nykonorov Вівторок, 23 червня 2020 р.

Оновлена інформація про населені пункти,які залишилися без газопостачання❌ Відключено с.Користувата,Бурдей,Ревне, я...

Опубліковано АТ "Чернівцігаз" Вівторок, 23 червня 2020 р.

⚠️Через негоду від газопостачання вже відключені три села Кіцманського району: Драченці, Біла та Стрілецький Кут (біля...

Опубліковано АТ "Чернівцігаз" Вівторок, 23 червня 2020 р.

ℹ️Через паводок в Чернівецькій області пошкоджено газорозподільчі підземні й надземні газопроводи. Через вимивання...

Опубліковано АТ "Чернівцігаз" Вівторок, 23 червня 2020 р.

Негода на заході України завдала великої шкоди. Оператор ГТС України вживає всіх необхідних заходів щоб забезпечити безперервне постачання газу споживачам України та виконання забов’язань щодо транзиту.

Опубліковано Sergiy Makogon Вівторок, 23 червня 2020 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація