Бронежилети для українських військових вилучили на польському кордоні через бюрократичні папірці

Бронежилети для українських військових вилучили на польському кордоні через бюрократичні папірці

Українські вояки залишилися без бронежилетів через брак дозволів

Захист для вояків купили, але до України не довезли.

Черкащани зібрали вісім тисяч євро на бронежилети для прикордонників, які тепер стоять у Донецькій області. Заробітну платню одного дня віддали підприємці району. У Чехії придбали надсучасні непробивні жилети, але довезли їх лише до польського кордону. Там із військовим оснащенням українця затримали, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Після тригодинного допиту польські митники українця відпустили, але куплену амуніцію конфіскували. 25 бронежилетів на 8 тисяч євро довірили придбати поважному в селі Шампань афганцю пану Олегу за кошти з усього району.  Амуніцію придбали для прикордонників єдиної в Черкаській області військової частини. Нині вони тримають оборону на кордоні в Донецькій області.

Власники чеського магазину на куплений товар українцеві надали сертифікат, за яким куплене - це сувенір.  А на кородні з Польщею забракло одного, але важливого папірця про дозвіл на вивіз.

Українцям не дали провести бронежилети для військових на кордоні

Українцям не дали провести бронежилети для військових на кордоні

У Міністерстві закордонних справ України згодом пояснили, що дозволено вивіз тільки одного бронежилету із метою індивідуального захисту. Мовляв, якщо Мінекономіки Польщі предʼявить дозвіл, то бронежилети будуть повернуті. За місяць польський суд вирішить, чи поверне конфісковане власнику. 

Нагадаємо, що українське військо відточує свої бойові навички досі небаченими темпами

Кореспонденти ТСН Ксенія Марченко і Наталка Волосацька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація