"Буде три механізми": у МОЗ пояснили, як українці записуватимуться на вакцинацію від коронавірусу

"Буде три механізми": у МОЗ пояснили, як українці записуватимуться на вакцинацію від коронавірусу

Фото: Associated Press

Записатися на вакцинацію зможуть і ті українці, в яких немає сімейного лікаря.

В Україні записатися на вакцинацію від коронавірусу можна буде кількома способами. Зокрема, через сімейного лікаря, який детально поінформує про процедуру, електронно через спеціально створений сайт, який запустять найближчим часом, також можна отримати запрошення телефоном від Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Про це розповів в інтерв'ю ТСН.ua головний державний санітарний лікар країни, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

"Там буде три механізми, як це можна буде зробити: записатися, записатися до сімейного лікаря, отримати запрошення в телефонному режимі від Центру первинної медико-санітарної допомоги", - сказав Віктор Ляшко.

Також, зі слів Ляшка, в Україні буде запущено спеціальний сайт, який, по-перше, міститиме всю інформацію про вакцинацію від коронавірусу. А, по друге, в цій системі можна буде електронно записатися на вакцинацію.

"10.02 у нас уже буде повністю відтестовано у медичних інформаційних системах, які сьогодні стоять в лікарів, модуль імунопрофілактика. І паралельно з цим буде запущено сайт, назва там як COVID-19, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на імунопрофілактику. Паралельно розробляється така ж комунікаційна кампанія, запуститься, і будемо говорити, що сьогодні вакцинується і записуються такі то групи ризику, де будуть чітко показувати, де, в якому місці,  можна зробити щеплення, хто буде проводити", - пояснив головний державний санітарний лікар країни.

На запитання, чи зможуть українці, які не мають підписаної декларації із сімейним лікарем, записатися на щеплення, Віктор Ляшко відповів, що це не буде проблемою: "Записуйтеся. Ми вас скоординуємо за місцем проживання до визначеного пункту щеплення".

Віктор Ляшко детально пояснив, як українці будуть записуватися на вакцинацію від COVID-19

Віктор Ляшко детально пояснив, як українці будуть записуватися на вакцинацію від COVID-19

Повну версію інтерв'ю з головним державним санітарним лікарем країни, заступником міністра охорони здоров'я Віктором Ляшком читайте незабаром на сайті ТСН.ua. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація