Будівельний бізнес і банда Кахи: у Дніпрі назвали причини кривавої стрілянини зі смертями АТОвців

Будівельний бізнес і банда Кахи: у Дніпрі назвали причини кривавої стрілянини зі смертями АТОвців

Фото: YouTube

Остаточної картини подій поки немає – офіційні та неофіційні джерела дають різну інформацію.

Чотирьох стрілків, що надвечір понеділка з автоматів у середмісті Дніпра розстріляли АТОвців, знайшли. Разом із ними в лікарні лежать ті, хто вижив під час їхнього нападу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Звуки автоматних черг жителі спокійного елітного району Дніпра почули близько 20:00 години вечора. Спочатку люди подумали, що то феєрверк, та коли повизирали у вікна – побачили справжній бойовик. "Я не знав, що моє вікно пробито. Просто навпроти мене стояла біла машина. Я думаю, чоловік п'ять за нею ховаються, але потім усвідомив, що він також стріляє з пістолета в той бік", - розповів очевидець. Компанія підлітків сиділа буквально за кількв метрів од стрілків у тому самому ресторані. "Починаються постріли чергами – хвилину десь. Пострілів, мабуть, тридцять, десь так. Ну, ми виходимо – зразу біля закладу лежить труп", - кажуть свідки.

Правоохоронці розповіли подробиці стрілянини в Дніпрі, під час якої загинули два ветерани АТО

Правоохоронці розповіли подробиці стрілянини в Дніпрі, під час якої загинули два ветерани АТО

Місце злочину і наступного дня було огороджене стрічками – слідчі знайшли десятки гільз, але пошуки тривали. Як з'ясувалося, на літньому майданчику кафе перебувала група чоловіків, троє з яких – АТОвці. Свідки пригадують, що ці чоловіки нічого не замовляли, і складалося таке враження, що вони на когось чекають. Ті, на кого вони чекали, приїхали зі зброєю. Попередньо відомо – нападників було принаймні четверо. Під час сварки один із них схопив автомат і відкрив вогонь.

На місці перестрілювання продавчині із сусіднього магазину кладуть квіти – там загинув 37-річний Олексій Вагнер, боєць 93-ї бригади. Його побратима, 36-річного Максима Іващука, вже в лікарні намагалися врятувати лікарі. "Ми намагалися запустити серце, проводили цілий комплекс реанімаційних заходів, але я ще раз повторюю – він був доставлений до нас в стані клінічної смерті", - пояснює заступник головного лікаря обласної лікарні ім. Мечникова Юрій Скребець.

У стрілянині пощастило вижити Едмонду Саакяну – відомому в місті адвокату. В нього п'ять поранень, але чоловік може спілкуватися. Він упевнений, що напад пов'язаний із будівельним бізнесом його брата. "Там конфлікт суто будівельний", - твердить колишній боєць АТО і волонтер. З його слів, зустріч у ресторані призначив чоловік, якому нібито винен гроші його брат. Про всяк випадок Саакян із братом попросили про допомогу друзів. Стрілянини просто не очікували. "Ми приїхали з паперами, розібратися, що ніхто нікому грошей не винен. Спершу їх було один чи дві людини, потім підвалив різко натовп, в одного під курткою я побачив автомат", - розповів Саакян. Сам він пішов до машини, де в багажнику лежав офіційно зареєстрований карабін. Каже, у цей час візитери і відкрили вогонь. Стріляли з пістолета та автомата Калашникова. "Влучили мені в живіт – я почав стріляти у відповідь", - розповів учасник подій.

Він теж устиг поранити нападників. Зараз четверо з них лежать у тій самій лікарні під охороною поліції. Далі дверей до них у палату охоронці не пускають. Молодики спілкуватися з пресою не хочуть. "Відмовляються категорично", - твердять люди на вході. Хто ці нападники – у поліції детально не розголошують. "Троє мешканців Дніпра, один з них громадянин іншої держави, один з них виходець з Донецького регіону. Раніше деякі з них теж разом скоювали злочини", - твердить керівник обласної поліції Олег Грозь.

В інтернет-виданнях тим часом уже з'явилися світлини людей, які начебто причетні до нападу. Місцеві ветерани кажуть – у поліції знають, чиє це угруповання. "Ці хлопці належали до невеличкого злочинного угрупування такого собі Кахи. Вони займались невеличкими наїздами, віджимами", - розповів колишній боєць АТО, громадський діяч Ігор Куліковський.

Брат потерпілого адвоката та волонтера Едуард Саакян в організації нападу підозрює свого колишнього компаньйона. "Була зустріч із колишнім партнером, з яким був спільний бізнес. І я підозрюю, навіть упевнений, що він цих стрілків привів із собою. Він був серед них", - розповів підприємець.

У поліції твердять, що список затриманих незабаром може розширитися. Двох нападників наразі звинувачують у навмисному вбивстві, ще троє перебувають у розшуку. Правоохоронці просять усіх, хто став випадковим свідком чи знімав стрілянину на відео, розповісти про це слідчим.

Кореспондент ТСН Наталія Грищенко

Повʼязані теми:

Наступна публікація