Будівництво Керченського мосту затягується через помилку чиновників-окупантів

Будівництво Керченського мосту затягується через помилку чиновників-окупантів

Фото: Кримський міст

Плутанина зі спорудженням підходів до мосту тягнеться ось уже півроку.

Конкурс на будівництво залізничних підходів до Керченського мосту з боку Криму не можуть оголосити, оскільки чиновники забули визначитися із замовником. Будівництво відстає від графіка на шість місяців.

Ось уже півроку тягнеться плутанина зі спорудженням підходів до мосту вартістю 18 мільярдів рублів. А все тому, що в так званій федеральній цільовій програмі розвитку Криму й Севастополя до 2020 не вказали держзамовника на цей вид робіт, повідомляє Forbes.ru.

Раніше передбачалося, що відповідальними за будівництво підходів до мосту з боку Кримського півострова буде "влада республіки". Вона призначила замовником "Кримську залізницю", але в кінці 2015 у підприємства змінився відповідальний орган (ним стало Федеральне агентство залізничного транспорту), а він, своєю чергою, не є держзамовником у так званій програмі розвитку.

Для розв'язки необхідно внести зміни в програму, з'ясували журналісти Forbes, але це процес довготривалий. Проект змін ФЦП направили в уряд тільки 22 липня.

Нагадаємо, в липні Росія перенесла початок руху залізничною частиною Керченського мосту до грудня 2019 року. Таким чином, у будівельників на зведення залізничних колій на мосту в запасі ще рік. Що стосується споруди судноплавної частини Керченського мосту, то роботи вже ведуться. Будівельники навіть похвалилися, що він настільки ж високий, як і одна з башт Кремля.

Повʼязані теми:

Наступна публікація