"Були страшні, голодні і зневоднені": у Київській області сімейна пара прихистила осиротілих лелеченят

"Були страшні, голодні і зневоднені": у Київській області сімейна пара прихистила осиротілих лелеченят

Фото: ТСН

Трьох пташенят помітили у покинутому гнізді тиждень тому.

У селі Іванівка Київській області сімейна пара прихистила осиротілих лелеченят. Для них збудували вольєр, годують свіжою рибою, а незабаром ще й вчитимуть літати.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Батьки цих бусликів оселились посеред Іванівки наприкінці весни. За їхнім життям стежило чи не все село. А тиждень тому помітили, що дорослих птахів немає, лелеченята з гнізда не злітають.

"Подивились в бінокль і побачили що вони страшні, голодні і зневоднені", - згадує Галина.

Галина і Костянтин викликали рятувальників. Ті в небо підняли дрон. Трьох птахів у мішках спустили додолу. Один порятунку у гнізді не дочекався.

"Мумія вже. Він там висох один маленький", - каже Костянтин.

Чорногузів прихистили у себе. Вимили, нагодували. Під горіхом у дворі змайстрували вольєр. Поруч апартаменти інших дорослих лелек.

Як назвати лелеченят, не придумали. Тому поки вони Красунчик менший, Красунчик старший і Красунчик найстарший.

У Київській області сімейна пара прихистила осиротілих лелеченят

У Київській області сімейна пара прихистила осиротілих лелеченят

Що змусило дорослих бузьків покинути гніздо - здогадуються. Пізно гніздяться, а потім через різкі зміни погоди поспішають летіти у вирій, каже орнітолог. Замість їжі починають нести каміння й солому, а згодом знесилених пташенят і зовсім покидають.

"Зараз полетіти у вирій їм не вистачить часу. Ті, хто їх виховує, мають перетримати їх до весни. Весною випустити", - пояснює орнітолог Віталій Ляцківській.

У Галини та Костянтина в саду постійно живуть пернаті. Ще кілька днів і, сподіваються, оклигають і Красунчики. Попереду на трійцю чекають уроки польотів з тимчасового навчального гнізда. Лелеченята готуються уже. Щоправда, літають поки лише зі стільця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація