Бунт в одеській колонії: обвинувачені просто у залі суду перерізали вени (фото)

Бунт в одеській колонії: обвинувачені просто у залі суду перерізали вени (фото)

Фото: 048.ua

Підсудним мали обрати запобіжний захід.

В Малиновському суді просто на судовому засіданні семеро ув'язнених порізали вени. Розглядали справу щодо бунту в колонії, який відбувся в травні 2019 року.

Про це повідомляє "048".

Імовірно, підсудні порізали вени "заточками", які їм передали разом із медичними масками. До суду приїхали швидкі та госпіталізували постраждалих.

Фото: 7 канал

У трьох із семи підсудних закінчився термін попереднього покарання, яке вони відбували в 51-й колонії. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваним продовжували кілька разів. Сьогодні адвокати просили змінити запобіжний захід на домашній арешт. Але суддя знову продовжив утримання під вартою на 2 місяці. Це й стало причиною дій підсудних.

За словами дружини одного з них — Сергія Лозюка — Алли, умови 51-ї колонії були просто жахливими. Ув'язнених постійно били, давали неїстівну їжу, в якій були черви.

Фото: 048.ua

Нагадаємо, вранці 27 травня у місцевій колонії Одеси стався бунт. Також повідомлялося про втечу ув'язнених та пожежу у будівлі. У поліції повідомили, що постраждали четверо правоохоронців. 

Бунт в одеській колонії №51 супроводжувало займання – чорний дим здійнявся над територією близько 10:00 ранку. Згодом з’ясувалося, що пожежу влаштували самі ув’язнені.

Після подій моніторингова група виявила ознаки жорстокого поводження із засудженими. В'язні не забезпечені у повній мірі питною водою – вони отримують її лише раз на день, вранці. Засуджені та заарештовані, що перебувають у медичній частині, вживають водопровідну воду просто з-під крану.

Також у колонії недостатнє освітлення коридорів та сходів у корпусах локальних дільниць, а подекуди воно взагалі відсутнє. В омбудсмена наголошують і на незадовільному санітарному стані санвузлів. Перегородки та двері у туалетах не забезпечують достатнього рівня приватності, а подекуди відсутні. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація