Буремний "Сьомий кілометр": одеський ринок оточили поліція та Нацгвардія

Навколо підприємства розгорівся конфлікт між його адміністрацією та "Самообороною".

У Одесі промтоварний  ринок "Сьомий кілометр" оточили співробітники поліції і бійці Нацгвардії.

Про це повідомляє місцеве видання "Думская" з посиланням на нардепа від "Народного фронту" Андрія Левуса.

Видання зазначає, що в неділю, 31 січня, з ініціативи нардепа стартував автопробіг "Одеса без Єнакіївського",  у якому беруть участь патріотичні організації. Активісти "Самооборони" та інших організацій приїхали на "Сьомий кілометр", щоб висловити підтримку онуку засновника ринка Віктору Добрянському, який намагається взяти підприємство під свій контроль. Активісти також заявили, що на ринку торгують наркотиками. 

Натомість чинна адміністрація ринку звинуватила "самооборонців" у спробі рейдерського захоплення: активістів зустрічали кілька десятків міцних хлопців у цивільному. 

Напередодні в суботу лояльні до адміністрації ринку підприємці пікетували будівлю ОДА з плакатами "Рейдери, геть від Сьомого кілометра".

За даними видання, ситуація на "Сьомому кілометрі" стабілізувалася. Зіткнення вдалося уникнути завдяки втручанню начальника управління Нацполіції  Георгія Лорткіпанідзе. 

Як зазначає прес-служба Національної поліції України, правоохоронці прибули на виклик про силове захоплення ринку.

"До поліції надійшло повідомлення про те, що готується силове захоплення ринку "7-км" в Одесі, де виник спір між новими та старими керівниками ринку. Працівники поліції прибули на місце, аби не допустити правопорушень та забезпечити охорону громадського порядку", -йдеться в повідомленні.

Лорткіпанідзе наголосив, що силового сценарію розвитку конфлікту поліція не допустить.

"Люди, які вчинять протиправні дії, нестимуть відповідальність, передбачену законодавством України. Ніякого силового захоплення ринку та порушень публічного порядку не буде. У нас достатньо резерву, аби не допустити будь-яких правопорушень з обох сторін", - зазначив головний поліцейський Одеси.

Новий етап конфлікту навколо "Сьомого кілометру" почався після того, як у Єдиному реєстрі підприємств та організацій України змінилася інформація про директора ринку. Із 26 грудня 2015 року ним став онук засновника ринку Віктор Добрянський, який контролює майже третину статутного капіталу підприємства.

Діюча адміністрація заявила, що дані були внесені до ЄДРПОУ на підставі підроблених документів.

Своєю чергою, Добрянський стверджує, що бореться з так званим "Єнакіївським угрупованням" на чолі з екс-нардепом Юрієм Іванющенко, який у 2010-му році придбав частину статутного капіталу ринку, взявши його під свій контроль. Добрянського-молодшого підтримав ряд нардепів, зокрема й Андрій Левус. 

Нагадаємо, що в Одесі активіст "Самооборони" Тодор Пановській затриманий за грубе порушення правил дорожнього руху і невиконання вимог співробітників поліції. Автомобіль, в якому їхав Пановській з колегами, не зупинився на вимоги поліції, а навпаки додав швидкості. Почалася погоня, кілька поліцейських машин намагалися перехопити порушника. Пізніше вдалося заблокувати і зупинити автомобіль активістів. Їх доставили до відділу поліції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація