"Бурштинова" справа. На Житомирщині звільняється начальник управління лісового та мисливського господарства

"Бурштинова" справа. На Житомирщині звільняється начальник управління лісового та мисливського господарства

Фото: Андрій Курінський / Facebook

Заява датована 12 серпня.

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський написав заяву на звільнення за згодою сторін. Документ датований 12 серпня. Саме вчора його звільнення, а також керівників поліції та СБУ вимагав президент України Володимир Зеленський. Глава держави незадоволений, що в цій та сусідніх областях активно незаконно добувають бурштин та вирубують ліси.

Курінський опублікував заяву у Facebook - у коментарі під своїм відкритим листом Зеленському. Він написав, що президента ввели в оману, чим, мовляв, підірвали його авторитет як Гаранта Конституції. Курінський зазначив, що він готувався до виступу на нараді в Олевську 12 серпня, проте зробити це йому не дали.

Фото: Андрій Курінський / Facebook

Нагадаємо, президент доручив голові Національної поліції Сергію Князєву звільнити керівників поліції у Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському і Сарненському районах Рівненської області, Олевському та Овруцькому районах Житомирської області і Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.

"Ми з гвинтокрила побачили, що у вас відбувається і з вирубкою лісу, і з бурштином. Знаємо всі прізвища, хто стоїть за розкраданням державних надр. Ми обов’язково займемося цим питанням. Думаю, що ці люди далеко не поїдуть з нашої країни. Не буду зараз називати всі прізвища, ми почнемо працювати щодо всіх у цих трьох областях – Волинській, Рівненській, Житомирській. Усі особи, причетні до незаконного видобутку бурштину в Україні, будуть покарані, і жодні "схеми" не допоможуть уникнути відповідальності", – сказав глава держави.

Також Зеленський наголосив, що вимагає звільнення керівників районних відділів поліції та обласних управлінь СБУ у цих областях через можливу причетність до незаконного видобутку бурштину.

Президент також закликав піти у відставку керівника головного управління Національної поліції Житомирщини та начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

"Андрій Курінський працює на посаді вже п’ять років. Саме п’ять років розграбувань. Якщо ви не потрібні державі, можете піти пошукати іншу роботу? Ви можете самі звільнитися?" – запитав він.

За словами Зеленського, проблема незаконного видобутку бурштину набула масштабу екологічного лиха, тисячі гектарів земель перетворено на пустелю.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація