"Бурштинова" справа. Після візиту Зеленського житомирська прокуратура взялася за правоохоронців-крадіїв

"Бурштинова" справа. Після візиту Зеленського житомирська прокуратура взялася за правоохоронців-крадіїв

Фото: УНІАН

Прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Після заяви президента Володимира Зеленського про причетність місцевих силовиків до незаконного видобутку бурштину прокуратура Житомирської області розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомила пресслужба обласної прокуратури.

"Прокуратурою Житомирської області, відповідно до вимог ст. 214 КПК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище)", - йдеться у повідомленні.

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування передані за підслідністю до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Хмельницькому.

Нагадаємо, президент доручив голові Національної поліції Сергію Князєву звільнити керівників поліції у Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському і Сарненському районах Рівненської області, Олевському та Овруцькому районах Житомирської області і Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.

"Ми з гвинтокрила побачили, що у вас відбувається і з вирубкою лісу, і з бурштином. Знаємо всі прізвища, хто стоїть за розкраданням державних надр. Ми обов’язково займемося цим питанням. Думаю, що ці люди далеко не поїдуть з нашої країни. Не буду зараз називати всі прізвища, ми почнемо працювати щодо всіх у цих трьох областях – Волинській, Рівненській, Житомирській. Усі особи, причетні до незаконного видобутку бурштину в Україні, будуть покарані, і жодні "схеми" не допоможуть уникнути відповідальності", – сказав глава держави.

Також Зеленський наголосив, що вимагає звільнення керівників районних відділів поліції та обласних управлінь СБУ у цих областях через можливу причетність до незаконного видобутку бурштину.

Президент також закликав піти у відставку керівника головного управління Національної поліції Житомирщини та начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського.

"Андрій Курінський працює на посаді вже п’ять років. Саме п’ять років розграбувань. Якщо ви не потрібні державі, можете піти пошукати іншу роботу? Ви можете самі звільнитися?" – запитав він. Згодом він написав заяву на звільнення.

За словами Зеленського, проблема незаконного видобутку бурштину набула масштабу екологічного лиха, тисячі гектарів земель перетворено на пустелю.

Бурштинова війна: президент звільнив голів правлінь СБУ в кількох областях

Бурштинова війна: президент звільнив голів правлінь СБУ в кількох областях

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація