Carlsberg не закриватиме виробництво в Україні через проблеми з хлором - ЗМІ

Carlsberg не закриватиме виробництво в Україні через проблеми з хлором - ЗМІ

Завод Carlsberg / Фото: Carlsberg Ukraine

Проте у компанії чекають дій від уряду.

Компанія з виробництва пива, безалкогольних та алкогольних напоїв Carlsberg не закриватиме завод в Україні, як повідомлялося раніше.

Про це повідомили представники компанії у кометарі "Громадському".

"Наразі, у зв'язку із зупинкою виробництва рідкого хлору і соляної кислоти заводом "ДніпроАзот", Carlsberg Ukraine, як і інші компанії-виробники напоїв і харчових продуктів в Україні, зіштовхнулася із проблемою дефіциту соляної кислоти, яка використовується в процесі водопідготовки. У воду соляна кислота не додається, а використовується для підготовки фільтрів для пом'якшення жорсткої води. Цей метод використовується виробниками води і муніципальними системами водопостачання (водоканалами) у всьому світі і є класичним підходом до водопідготовки і пом'якшення води", - йдеться у повідомленні.

Проте у компанії вжили низку необхідних заходів, в результаті чого ризик збоїв у роботі заводів знизився до невисокого. Проте Carlsberg чекає відповідної допомоги від українського уряду, який повинен знайти вихід із ситуації з дефіцитом хлору для очистки води. 

"Ми сподіваємось, що зацікавлені сторони і уряд вирішать проблему в найкоротший термін, щоб запобігти зупинці роботи багатьох підприємств в високий сезон, що може призвести до значних збитків для компаній та недоотримання бюджетних коштів від податків", - заявили у компанії. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що свою роботу в Україні зупиняють всесвітньо відомі виробники напоїв Carlsberg Ukraine, Coca-Cola Ukraine та PepsiCo. Їм просто немає чим знезаражувати воду, адже єдиний український виробник рідкого хлору та соляної кислоти "Дніпроазот" призупинив їхнє виробництво від 15 червня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація