"Це, м'яко кажучи, дивує". Мустафа Найєм вказав на дивні речі у справі Стерненка

"Це, м'яко кажучи, дивує". Мустафа Найєм вказав на дивні речі у справі Стерненка

Зокрема, нардеп висловив подив у зв'язку з тим, що один з нападників не затриманий, а перебуває у статусі свідка.

Народний депутат від БПП Мустафа Найєм зазначив, що в розслідуванні замаху на одеського екс-лідера "Правого сектора" Сергія Стерненка є дивні речі, які викликають у нього занепокоєння. Політик звернув увагу, що поліція так і не забезпечила охорону активісту, який пережив вже три замахи.

"По-перше, після трьох замахів Сергій лежить без охорони. За його словами, після перших двох він вже звертався до поліції, але охорону йому так і не виділили. До Києва його супроводжували двоє співробітників, які знялися з поста на наступний день після операції. Я думаю, поліція має забезпечити його безпеку як під час лікування, так і протягом усього розслідування", - написав Найєм на своїй сторінці в Facebook.

Побывал в больнице у Сергея Стерненко. Выглядит он мягко говоря плохо. Ему уже сделали одну операцию на руку и завтра...

Posted by Mustafa Nayyem on Sunday, May 27, 2018

Депутат також висловив подив у зв'язку з тим, що один з нападників не затриманий, а перебуває у статусі свідка.

"Другий нападник відпущений на свободу в статусі свідка і теоретично в будь-який момент може сховатися від слідства. Не оголосили підозру й самому Сергію. Тобто у справі, в принципі, немає кваліфікації дій учасників. Враховуючи, що йдеться про вбивство, та й сама справа стала резонансною, це, м'яко кажучи, викликає здивування", - додав він.

Політик також вказав на конфлікт інтересів у керівництво одеської поліції і прокуратури, які розслідують злочин.

В Одесі активіст Сергій Стерненко убив чоловіка, який напав на нього

В Одесі активіст Сергій Стерненко убив чоловіка, який напав на нього

"Стерненко проходить у справі про організацію заворушень, в результаті яких голові поліції області розбили голову. І мені здається, ці факти зобов'язують поліцію бути максимально прозорою у своїх діях. Рішення у цій справі, звичайно ж, має винести суд. Але дуже важливо, щоб на етапі досудового розслідування були дотримані всі норми закону, а дії слідчих і прокурорів не викликали підозри в заангажованості або непрофесіоналізм", - підсумував Найєм.

Сам Стерненко, який проходить курс лікування в одній з лікарень Києва, вимагає забрати з Одеси справу про замах на нього та передати іншим слідчим органам.

У своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook, активіст нагадав, що він є підозрюваним у кримінальній справі про зіткнення в Літньому театрі Одеси. А начальник одеської поліції Дмитро Головін має статус потерпілого у цьому ж провадженні.

Вимагаю змінити підслідність останнього провадження по замаху на мене. Прошу поширити.

Posted by Sergiy Sternenko on Sunday, May 27, 2018

Нагадаємо, пізно ввечері 24 травня в Одесі колишній голова місцевої організації "Правого сектору" Сергій Стерненко смертельно поранив чоловіка, який, за його словами, на нього напав. Стерненко стверджує, що на нього напали двоє людей. Другий чоловік втік, але потім його затримали.

На Стерненка нападають вже не вперше. Так, в Одесі 1 травня сталася стрілянина. Постраждалим виявився колишній лідер одеського "Правого сектору" Сергій Стерненко. За словами самого потерпілого, він почув звук пострілу і відчув удар в шию, після чого встиг наздогнати нападника і повалити його на землю. На допомогу чоловікові прийшли місцеві жителі, які зв'язали стрільця і передали до рук поліції.

Схожий інцидент стався із колишнім лідером одеського "Правого сектору" Сергієм Стерненком і в лютому. Тоді зловмисники подряпали обличчя чоловіку, а також порізали ногу.

Зазначимо, Стерненка підозрюють у пособництві продажу наркотиків. Сам активіст вважає, що справа проти нього сфабрикована. На його думку, правоохоронці таким чином хочуть помститися за акцію протесту проти забудови Міського саду, під час якої очільнику поліції Одещини розбили голову.

Повʼязані теми:

Наступна публікація