"Це мій синок". Мати загиблого бортпровідника Ігоря Матькова готується до ідентифікації і чекає на прах

"Це мій синок". Мати загиблого бортпровідника Ігоря Матькова готується до ідентифікації і чекає на прах

На борту літака загинуло 9 членів екіпажу.

До процесу ідентифікації тіла сина готує себе мати старшого бортпоровідника Ігоря Матькова, який загинув в автокатастрофі літака МАУ поблизу Тегерана. Пані Ольга очікує на прах сина, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. 

Ігорю Матькову було 34 роки, 20 з яких він марив небом і хотів стати пілотом. Чоловік до мрії йшов поступово: закінчив факультет іноземних мов і пішов працювати стюардом. "Це мій синок. Моє ти сонечко", - дивиться жінка на світлини загиблого сина. 

До школи, де навчався Ігор, прийшли його шкільні друзі і класна керівниця. Катерина Василівна вже кілька років не викладає, але коли запросили розповісти про Ігоря, не відмовилася. Вона каже, про цього учня говорити може годинами. Востаннє його бачила два роки тому на зустрічі однокласників. "Світла була дитина", - згадує вчителька.  

Пані Ольга наразі вирішує питання ідентифікації сина. Чекає на аналізи для ідентифікації. 

Напередодні батьки Ігоря Матькова були одні з перших, хто приїхав в аеропорт Бориспіль із самого ранку. Про те, що літак українських авіаліній упав у передмісті Тегерана, їм розповіла донька. Лариса живе в американському Сент-Луїсі. За збігом обставин, працює в компанії Боїнг. Тож інформацію про трагедію та імена екіпажу вона отримала швидко, а її співробітники тут же дізналися, що на тому борту був її брат. І поки в Бориспіль українці неслИ квіти, в США теж були люди, які співчували родині Матькова. 

Напередодні родинам 11 загиблих українців запропонували вилетіти в Тегеран на місце трагедії. Пані Ольга відмовилася навідріз. "Побачить останки, як збирають по полю, це легко?!", - каже вона. 

Жінка особливо чекає на результати розслідування. Не впевнена, що в Ірані скажуть правду. Чекає лише пані Ольга на прах сина. Ще хоче здійснити його заповітну мрію. Ігор мав ліцензію на польоти, але не мав статусу пілота. Цей статус мати хоче отримати бодай на папері.  

Кореспондентка ТСН Мар'яна Бухан.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном
Наступна публікація