"Це нормальна практика в Європі": член НАЗК прокоментував свою зарплату у чверть мільйона гривень

"Це нормальна практика в Європі": член НАЗК прокоментував свою зарплату у чверть мільйона гривень

Фото: ТСН.ua

Руслан Радецький каже, що у сусідній Польщі також невдоволені великими зарплатами антикорупціонерів.

Заступник голови Національного агентства із запобігання корупції Руслан Радецький разом із надбавками отримує близько чверті мільйона гривень на місяць.

За його словами, великі зарплати для борців з корупцією – "нормальна європейська практика".

"Дійсно ми отримали великі заробітні плати. Відповідна практика існує і в європейських країнах, це не тільки в Україні. Я нещодавно приїхав з Румунії, там антикорупційні робітники також отримують достатньо великі кошти. Були у Польщі, хочу зазначити, що там також суспільство трохи незадоволене, що антикорупційні органи отримують великі кошти", - сказав Радецький під час ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1.

Заступник голови НАЗК Радецький отримує близько чверті мільйона гривень на місяць

Заступник голови НАЗК Радецький отримує близько чверті мільйона гривень на місяць

Раніше повідомлялося, що чотири члени Національного агентства із запобігання корупції щомісяця отримували до свого основного окладу дві надбавки та премію у розмірі місячної зарплати, у результаті замість одного стандартного окладу члени НАЗК отримували по чотири.

Так, з квітня по вересень поточного року голова НАЗК Наталя Корчак отримала понад 700 тисяч гривень зарплатні. Щомісяця голова НАЗК отримувала оклад у розмірі 35 тисяч гривень, 50% від окладу у вигляді надбавки за вислугу, 100% окладу як надбавку за інтенсивність та 100% окладу у вигляді премії. У липні та вересні поточного року всі чотири члени НАЗК отримали по 250% премії на додаток до окладу та надбавок.

Голова НАЗК Наталія Корчак зі свого боку поскаржилася на несвоєчасне фінансування урядом роботи свого відомства та повідомила, що за рахунок премій, проведених через зарплату, члени НАЗК облаштовували свої робочі місця і заправляли картриджі.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація