Це сталось вперше: в "Укрпошті" відреагували на загибель під час транспортування 8 мільйонів бджіл

Це сталось вперше: в "Укрпошті" відреагували на загибель під час транспортування 8 мільйонів бджіл

Фото: Facebook/Виталий Глагола

Від 2022 року поштовий перевізник більше не надаватиме послуг із перевезення бджіл. 

В "Укрпошті" відреагували на загибель 8 мільйонів бджіл, котрі повинна була доставити поштова служба на Закарпатті. Там зазначили, що у них подібний випадок стався вперше. 

Про це повідомила пресслужба "Укрпошти".

У компанії пояснили, що пошта щорічно в сезон транспортує бджіл на численні прохання українських бджолярів. Проте такі відправлення вимагають максимальної уваги до пакування й умов перевезення.

"Те, що сталося сьогодні, – сталося вперше. Зокрема, через різке підвищення температури в області до +27° С і вище. Варто зазначити, що перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: бджоли були розмішені в дерев’яних ящиках з вентиляційними отворами. Також варто розуміти, що вантажівки, якими "Укрпошта" перевозить відправлення, не абсолютно герметичні – там є доступ повітря", - йдеться у повідомленні. 

"Укрпошта" уже веде перемовини із бджолярами-відправниками щодо компенсації та встановлює причини загибелі бджіл. Також в компанії додали, що у них посилюють правила перевезення комах: "Укрпошта не перевозитиме бджіл, якщо температура повітря в місті відправлення чи доставки буде перевищувати +20°С".  Також від 2022 року поштовий перевізник більше не надаватиме послуг із перевезення бджіл. 

Нагадаємо, із Закарпаття 8 мільйонів бджіл відправили "Укрпоштою". Усі комахи загинули.

П'яні бджоли на Волині: для чого пасічник дає комахам спирт

П'яні бджоли на Волині: для чого пасічник дає комахам спирт

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація