Частину повноважень у сфері охорони природи передали місцевій владі – новий закон

Частину повноважень у сфері охорони природи передали місцевій владі – новий закон

Фото: Олександр Луценко, ТСН.ua

Після ліквідації територіальних органів Мінекології їхні функції не були передані місцевій владі.

У четвер, 22 березня, Верховна Рада ухвалила 227 голосами закон "Про природно-заповідний фонд України". Документ передбачає передавання частини повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що ухвалення законопроекту є вкрай важливим, бо теруправління Мінекології були ліквідовані раніше, а їхні функції не були передані місцевій владі. Про це пише УНІАН.

"Неголосування за цей закон унеможливлює ефективну роботу із розширення об'єктів і територій природоохоронного фонду. 2012 року, коли сталася адміністративна реформа, частина функцій територіальних органів Мінекології зависла в повітрі, вони не були передані ні органам місцевого самоврядування під час децентралізації, і не залишилися в міністерстві. Йдеться про те, що кілька років ці функції не виконуються", - сказав міністр.

Нагадаємо, Мінекології планує до 2020 року збільшити вдвічі територію природно-заповідного фонду України, який нині становить 6% площі країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація