"Частково офлайн, частково онлайн": у МОН розповіли про початок нового навчального року в школах

"Частково офлайн, частково онлайн": у МОН розповіли про початок нового навчального року в школах

Фото: УНІАН

У Міносвіти розробляють варіанти для початку навчання.

Міністерство освіти України наразі розробляє декілька варіантів відновлення навчання у школах від 1 вересня. Це може бути дистанційна чи змішана форми навчання і уроки по змінах. 

Про це сказав тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти та науки України Сергій Шкарлет в інтерв’ю виданню LB.ua.

МОН не виключає, що через збільшення кількості хворих на коронавірус, навчання буде переведено в дистанційний режим. Для цього фахівці наразі розробляють "запасні варіанти".

"Можливо, буде змішана форма відвідування школи – частково офлайн, частково онлайн. Можливо, будуть діти по змінах ходити. Потрібно напрацювати матеріали не лише безпечності санітарних умов, а ще й умов навчання для того, щоб діти отримували соціалізацію", - прокоментував Сергій Шкарлет.

Міністр висловив думку, що учні повинні розпочати навчання в школах. За його словами, важко уявити те, яким чином діти можуть піти дистанційно до першого класу. Адже вони повинні відчути всю соціалізацію.

Крім того, на думку Шкарлета, виключно дистанційна форма навчання може призвести до "соціального сирітства" учнів.

"Я спілкувався за цей час з величезною кількістю батьків, які наполегливо звертають увагу на те, що дистанційна освіта – це не зовсім освіта. Якщо в родині один монітор і три дитини, у яких одночасно уроки, то як бути? Крім того, діти, якщо це молодша шкода, потребують догляду. А батькам потрібно працювати. Звісно, батьки повинні сидіти з дитиною, але їм треба ще заробляти на життя. Це є величезна соціальна проблема. Якщо в нас буде тільки дистанційне навчання – буде соціальне сирітство", - прокоментував міністр.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що за умови помірного розвитку епідемії коронавірусу в Україні діти підуть до школи 1 вересня. Кабмін працює над покращенням онлайн-освіти, а тому у випадку погіршення ситуації з коронавірусом, ймовірно, дистанційное навчання буде відновлене.

У Міносвіти повідомили, що на початку наступного навчального року, у вересні, школярі матимуть коригувальне навчання. 

У РНБО розглядають можливість дистанційного навчання у школах восени

У РНБО розглядають можливість дистанційного навчання у школах восени

Повʼязані теми:

Наступна публікація