Чемпіон світу з приготування кави в джезві розкрив рецепт і секрети ідеального напою

Чемпіон світу з приготування кави в джезві розкрив рецепт і секрети ідеального напою

Фото: УНІАН

Кава повинна готуватися 3,5 хвилини.

Українець В'ячеслав Бабич, який став чемпіоном світу з приготування кави у джезві, розкрив рецепт ідеального напою.

Як розповів він в ефірі ТСН.Тиждень, не можна допускати, щоб кава провалилась або переварилась.

Починати підготовку слід тільки з вибору кави. За словами В'ячеслава, він ніколи не купував у магазинах імпортну, запаковану каву і не радить це робити іншим, адже найкраща і правильна кава готується із зерен, які обсмажені не більше двох місяців тому. В Україні смажать каву не гірше ніж будь-де у світі.

У Дубаю учасники чемпіонату світу готували дві пари ідентичних напоїв: авторський був на основі кави та класична чорна кава по-східному. "У тебе можливість приготувати за 3,5 хвилини як у мене дві однакові джезви. Щоб вони за 3,5 хвилини ідеально рівно приготувались", - поділився враженнями Бабич.

Кава по-східному готується так: 10 грамів свіжообсмажених зерен засипаємо в кавомолку. Найкраща кава, наголошує Слава, має бути щойно змеленою. Помелена кава повинна бути пилом, коли втираєш у пальці, щоб він втирався як крем. На виході мають бути дві чайні ложки кави з невеличкою гіркою, які двома етапами заливаємо 80-ма мілілітрами води не з-під крана. Далі потрібно залити першу частину води. Обов’язково перемішуємо, щоб кожна частка кави зм’якла. Свіжообсмажена кава має вуглекислий газ. Він повинен вийти. У кого немає веничка, можна використовувати ложечку. Далі заливаємо другу половину. Вогонь не має бути сильним.

За хвилину перемішуємо ще раз. І чекаємо. "Нам потрібна найпіковіша точка підняття. Нам не можна, щоб кава переварилась або провалилась. Як тільки ми це зробимо – це переекстракція, яку бажано не допускати в жодному випадку", - розповів бариста.

Після, знімаємо напій і залишаємо на три хвилини - кава, виявляється, ще продовжує готуватися.

Кава готова.

Справжня 100% арабіка має кислинку, а робуста - другий за популярністю сорт кави - гіркий. Вона значно дешевша.

Сергій Гальченко 

Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві та розкрив секрет приготування напою

Українець став чемпіоном з приготування кави у джезві та розкрив секрет приготування напою

Повʼязані теми:

Наступна публікація