Через дощові паводки на заході України підтопленими залишаються 12 населених пунктів

Через дощові паводки на заході України підтопленими залишаються 12 населених пунктів

Фото: ДСНС

Усього до ліквідації наслідків негоди залучалося 648 осіб та 234 одиниці техніки, зокрема 2 гелікоптери.

На Західній Україні у Івано-Франківській, Чернівецькій, Тернопільській та Львівській областях тривають активні роботи з надання допомоги населенню та ліквідації наслідків дощового паводку.

Про це повідомляє ДСНС.

Так, станом на 7:00 2 липня на території західних областей залишається підтопленими 12 населених пунктів у Чернівецькій (8), Львівській (2) та Тернопільській (2) областях, підтоплено 113 будинків, 1 об’єкт соціальної та побутової сфери у Чернівецькій області, затоплено 159 підвалів379 присадибних ділянок, зруйновано 202,5 км автодоріг (було 278) (Івано-Франківська (201), Чернівецька (1,4), Львівська (0,08), 95 мостів (було 95) у Івано-Франківській (93), Львівській (1) та Чернівецькій (1), пошкоджено 549 км автодоріг та 212 мостів.

Негода наробила біди у Західних областях України

Негода наробила біди у Західних областях України

Силами ДСНС врятовано, евакуйовано та відселено від початку робіт – 2 тис. 523 особи, протягом доби відкачано близько 28 тис. 630 м куб. води, розчищено 1,125 км автодоріг, 967 м русла річок, доставлено для населення продуктів харчування та здійснено підвіз 7 тис. л питної води місцевим мешканцям.

Нагадаємо, захід України на минулому тижні постраждав від повеней, будинки та дороги затопило, людей евакуювали. Після сильних опадів утворилися потоки, які розливаються та псують все на своєму шляху. Відомо вже про трьох жертв стихії. Опади призвели до масштабних паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, та Закарпатській областях. Найскладніша ситуація на Прикарпатті та Буковині. Понад два мільярди гривень потрібно, щоб подолати наслідки паводку на Прикарпатті. 

Негода в Україні: чому кліматичні аномалії стають буденністю

Негода в Україні: чому кліматичні аномалії стають буденністю

Повʼязані теми:

Наступна публікація