Через КПВВ на Донбасі можна проїхати з "паспортами" "ЛДНР" - Держприкордонслужба України

Через КПВВ на Донбасі можна проїхати з "паспортами" "ЛДНР" - Держприкордонслужба України

Фото: Reuters

Але назад на окуповану територію з ними в'їхати вже не вийде.

Громадяни з "паспортами", які видають угруповання "ДНР" і "ЛНР", можуть проїхати через українські контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на Донбасу.

Про це в коментарі "Новинам Донбасу" повідомив начальник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Ці документи не можуть бути розглянуті як ті, які дають право на перетин лінії зіткнення, ... але в'їхати з ними на підконтрольну Україні територію можна. Назад ми вже по таких документах не пропускаємо", — сказав він.

Представник Держприкордонслужби зазначив, що жителі окупованих територій можуть перетнути лінію зіткнення з такими документами, щоб подати заяву в міграційну службу про новий український паспорт.

У деяких випадках прикордонники пропускають громадян, у яких немає при собі паспорта, але після встановлення їхньої особи.

Слободян наголосив, що наявність інших документів, що засвідчують особу, допоможе прикордонникам на КПВВ "швидше прийняти рішення про пропуск".

Нагадаємо, 18 лютого 2017 року, у другий день Мюнхенської безпекової конференції, на якій світові лідери закликали Росію до виконання Мінських домовленостей і деескалації конфлікту на Донбасі, прес-служба Кремля повідомила про підписання Володимиром Путіним указу про визнання так званих "паспортів" ОРДЛО.

Президент Петро Порошенко у відповідь заявив, що визнавши "паспорти" "ДНР" та "ЛНР", президент РФ Володимир Путін учергове підтвердив, що окупацією Донбасу керують не бойовики-сепаратисти, а безпосередньо Кремль.  

КПВВ на Донбасі скорочують час роботи від 1 вересня

КПВВ на Донбасі скорочують час роботи від 1 вересня

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація