Через пожежу в "Токіо Стар" в Україні посилили норми безпеки у готелях

Через пожежу в "Токіо Стар" в Україні посилили норми безпеки у готелях

Норми почнуть діяти від 1 жовтня нинішнього року.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства посилило норми пожежної безпеки для готелів через пожежу в "Токіо Стар", повідомила пресслужба відомства.

Норми набудуть чинності від 1 жовтня нинішнього року. У нових змінах посилено обов’язкові вимоги дотримання пожежної безпеки будівель готелів та запроваджено нові сучасні системи пожежогасіння.

У нормах щодо проектування готелів введено можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз та надзвичайних ситуацій. Крім того, під’їзд пожежних автомашин до будівель має бути забезпечений до основних евакуаційних виходів та входів, що ведуть до пожежних ліфтів.

Норми дозволяють розміщувати готелі на першому-третьому поверхах громадських і житлових будівель першого-третього ступенів вогнестійкості за умови відокремлення їх у протипожежний відсік з окремими шляхами евакуації.

Цими змінами в готелях рекомендовано влаштовувати вхід лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії «три зірки» та вище — додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.

Як повідомлялося раніше, у ніч проти 17 серпня 2019 року в одеському готелі "Токіо Стар" сталася пожежа. Займання сталося на другому поверсі, вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів. Спочатку в ДСНС повідомили, що загинули 8 осіб, постраждали 10, а поліція відкрила кримінальне провадженняПостраждалих госпіталізували до лікарень з опіками різних частин тіла і отруєнням. 

Згодом у мережі з'явилося відео з місця трагедії, очевидці відзняли масштаби пожежі та роботу рятувальних служб. Вдень 17 серпня стало відомо, що кількість жертв збільшилася до 9. Всі перші подробиці страшної події ТСН.ua зібрала в одному матеріалі. Також у суботу стало відомо, що поліція розглядає три основні версії: інсценування з метою приховування вбивства, порушення правил пожежної безпеки та необережне використання вогню гостями готелю. Окремо Державне бюро розслідувань провадить слідство у кримінальному провадженні, в якому фігурують працівники управління ДСНС України в Одеській області – їх підозрюють у неналежному виконання службових обов’язків, які уможливили трагедію.

Неділю, 18 серпня, рішенням обласної ради оголошено днем жалоби за жертвами трагедії в Одеській області.

Експерти ідентифікували 6 із 9 загиблих під час пожежі в одеському готелі "Токіо Стар"

Експерти ідентифікували 6 із 9 загиблих під час пожежі в одеському готелі "Токіо Стар"

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація