Через смерть льотчика Волошина активісти вимагають звільнення очільника Миколаївської області

Через смерть льотчика Волошина активісти вимагають звільнення очільника Миколаївської області

Активісти звинувачують посадовця у тиску на загиблого.

Паперові літачки та червона фарба під дверима облдержадміністрації. У Миколаєві відбувся мітинг за відставку очільника області Олексія Савченка, йдеться в ТСН.16.45.

Таку вимогу висунули містяни після самогубства військового льотчика Владислава Волошина, який керував Миколаївським аеропортом. Перед смертю він скаржився - і колегам, і в листуванні з товаришем - про тиск на нього з боку чиновників обладміністрації. Мовляв, ті вимагали від нього підписати незаконні документи з ремонту терміналу.

Сам керівник Миколаївщини Савченко звинувачення про оборудки навколо реконструкції летовища назвав нісенітницею. В адміністрації тиск на Волошина заперечили.

Та люди, які прийшли сьогодні під обладміністрацію на знак протесту, заклеїли листівками вхід до будівлі та розлили червону фарбу. До активістів вийшов заступник обласного очільника, але люди з ним говорити не захотіли. 

«Ми вважаємо, що на сьогодні в Миколаївській області відбувається централізація влади, тиск як на місцеві ради, так і на людей, які займають виконавчі посади, і факт з  Волошиним є беззаперечним прикладом того. Олексій Савченко має бути відправлений у відставку», - заявляє активіст Євгенія Матейчук.

Повʼязані теми:

Наступна публікація