Через вечірні "замінування" в різних містах України довелося евакуювати більше 32 тисяч людей

Через вечірні "замінування" в різних містах України довелося евакуювати більше 32 тисяч людей

Фото: УНІАН

Жодне з анонімних повідомлень про замінування не підтвердилося.

Увечері п'ятниці, 24 листопада, до правоохоронних органів надійшли анонімні телефонні дзвінки про замінування громадських об'єктів у семи містах. Жодне із повідомлень не підтвердилося. Проте довелося евакуювати понад 32 тисячі людей.

Про це зазначає Департамент комунікації Національної поліції України.

Зокрема, вибухівку шукали в аеропортах Одеси, Вінниці, Запоріжжя, Дніпра, Івано-Франківська та Києва. Крім того, оглядали на предмет виявлення вибухових речовин торгові центри у Вінниці та Львові. А в столиці закривали станцію метро "Сирець".

"Загалом, було евакуйовано більше 30 тисяч громадян. З них, у торгових центрах Львова – 30 тисяч, Вінниці – 2 тисячі, по аеропортах – близько 300 осіб. Інформацію про усі факти поліцейські зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, протягом останнього тижня постійно надходять анонімні дзвінки про "замінування" аеропортів, станцій метро, торгово-розважальних центрів, лікарень.

Останні псевдомінування у Києві – справа рук країни-агресора

Останні псевдомінування у Києві – справа рук країни-агресора

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація