Черги на джерелі та страх за опалювальний сезон: Торецьк лишився без води на невизначений час

Черги на джерелі та страх за опалювальний сезон: Торецьк лишився без води на невизначений час

Фото: pixabay.com

Якщо полагодити водогін швидко не вийде, у місті можуть виникнути проблеми з подачею тепла.

Пошкодження водогону в районі селища Південне зневоднило Торецьк. Для ремонту необхідне припинення вогню на передовій, а гарантій цього з боку окупантів немає, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Валентина Федорівна жаліється, що ані посуд помити, ані самій помитися, ані підлогу протерти змоги немає – вода в жителів Торецька хіба аби попити та приготувати їсти. "Купила 15 літрів", - каже вона. Питну рідину в крамницях розібрали швидко, бо місцеві добре знають – як вимкнули, то вже надовго. "Зупинене повністю водопостачання міста", - каже голова громадської організації "Твоє нове місто" Володимир Єлець.

На Донбасі 60 тисяч людей залишилися без води через пошкодження водогону

На Донбасі 60 тисяч людей залишилися без води через пошкодження водогону

Що саме сталося – у військово-цивільній адміністрації пояснити не можуть, бо ремонтна бригада просто не може підійти до пошкодження. "Пошкоджено водогін Горлівка – Торецьк. Пошкодження настільки серйозне, що він експлуатуватися не може. Припинено подачу води, чекаємо дозволу на вихід бригади ремонтної в зону бойових дій", - пояснив заступник голови Торецької ВЦА Сергій Винник.

Воду, яку п’ють жителі міста, набирають у самому Торецьку, потім вона іде у Горлівку на фільтрувальну станцію, а вже звідти назад. Через пребитий водогін у Горлівці торецька вода є, а от у Торецьку – немає. На місцевій насосній станції все завмерло, а працівники злили рештки води у відра і тазики. "Знаємо, набираємо, але що робити – населенню потрібна вода", - каже оператор станції Оксана Герасименко.

Люди у місті переживають, що залишаться не тільки без води, а й без опалення – його просто не ризикнуть увімкнути, бо люди почнуть зливати технічну воду з батарей. "Кожному своя сорочка ближче до тіла", - пояснює таку поведінку машиніст насосної станції Тетяна Гуля. Водою хваляться окремі установи – баки стоять у школах, дитсадках та лікарнях. Робота там триває в повному обсязі. "У кожній групі є накопичувальні баки, в молодшій групі 200 літрів, у харчоблоку на 500", - каже директор ДНЗ "Золотий ключик" Інна Камишова.

Простим жителям потрібно ж самим шукати воду. Технічну можна взяти в озері, але якщо знадобиться чиста, то потрібно вистояти чергу біля джерела. Сергій вистояв годину і переконує – це ще недовго. Пані Галина збираєтсья донести додому самотужки 18 літрів води. Вже в середу місцевим обіцяють підвозити воду автоцистернами – по місту за графіком їздитимуть 10 машин.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Повʼязані теми:

Наступна публікація