Черговий росіянин попросив притулку в Україні через політичні переслідування

Черговий росіянин попросив притулку в Україні через політичні переслідування

Фото: Держприкордонслужба України

Його затримали на кордоні в Сумській області.

У ніч проти 22 вересня прикордонники на Сумщині затримали росіянина, який попросив притулку в Україні через політичні переслідування в РФ.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні вночі прикордонники відділу прикордонної служби "Краснопілля" Сумського загону за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина Російської Федерації, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетнувши кордон поза пунктом пропуску. Так, під час проведення фільтраційних заходів затриманий 25-річний чоловік, житель Москви, звернувся до правоохоронців із заявою про надання йому статусу біженця. Він пояснив, що у себе на батьківщині він піддався переслідуванням представниками російських спецслужб за свої політичні та релігійні погляди", - йдеться у повідомленні.

Чоловік зазначив, що на днях йому було пред’явлено звинувачення за збудження ненависті та ворожнечі та оголошено у розшук. Через те, що був ризик затримання його російськими прикордонниками, він і вирішив потрапити до України незаконним шляхом.

Нагадаємо, 10 вересня українські прикордонники на Харківщині затримали громадянина РФ, який намагався незаконно перетнути державний кордон з Росії в Україну, а потім попросив притулку. Молодик пояснив, що в себе на батьківщині він активно протидіяв агресивній державній політиці і через політичні погляди його переслідують російські правоохоронці - наразі він перебуває у розшуку на території РФ.

Російський трансгендер Сольдадо попросив притулку в Україні

Російський трансгендер Сольдадо попросив притулку в Україні

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація