Червоний Хрест збільшить кількість вантажівок із гуманітаркою для України

Червоний Хрест збільшить кількість вантажівок із гуманітаркою для України

Президент закликав Червоний Хрест задіяти всі свої можливості для збільшення міжнародної гуманітарної підтримки для населення України

Надання допомоги Україні є однією з п'ятьох найбільш масштабних та пріоритетних операцій Червоного Хреста в світі.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий розширити діяльність в Україні для вирішення складної гуманітарної ситуації, в якій опинилося населення окупованих територій.

Перспективи подальшої співпраці обговорювались під час зустрічі президента Петра Порошенка з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером.

Глава держави наголосив, що Україна цінує готовність Червоного Хреста надавати допомогу постраждалим. Петер Маурер зазначив, що Червоний Хрест готовий значно збільшити кількість вантажівок з гуманітарним вантажем. Загалом, за його словами, діяльність МКЧХ в Україні є однією з п'ятьох найбільш масштабних та пріоритетних операцій Комітету в світі. Бюджет МКЧХ в Україні в 2015 році сягне 84,5 млн доларів.

Президент закликав Червоний Хрест задіяти всі свої можливості для збільшення міжнародної гуманітарної підтримки для населення України, яке опинилося в складних умовах через агресію Росії.

Президент Маурер відзначив, що за час дії режиму припинення вогню, який, на жаль, не всюди дотримується, Червоний Хрест отримав більше доступу до окупованих територій для здійснення гуманітарної діяльності.

Нагадаємо, що раніше Червоний Хрест активізував свою діяльність під Маріуполем

Повʼязані теми:

Наступна публікація