Четверо сумчан організували зв'язок Росії з окупованим Донбасом через замаскований сигнал

Четверо сумчан організували зв'язок Росії з окупованим Донбасом через замаскований сигнал

Ілюстрація / Фото: Getty Images

СБУ перевіряє, чи не була діяльність пов'язана зі шпигунством.

У Сумах працівники СБУ ліквідували незаконний канал міжнародного телефонного зв'язку, яким керували з Росії, йдеться у ТСН.16:45.

У СБУ стверджують, що дзвінки надходили з Росії до тимчасово окупованих територій Донбасу.

За допомогою спецтехніки російський сигнал видавали за український. Відтак неможливо було відстежити, що дзвінки здійснювались із Росії.

Офіс облаштували у двох квартирах. Безперебійну роботу "нелегального комутатора" забезпечували четверо сумчан. За це мали зарплатню від російської фірми.

Правоохоронці вилучили техніку, модеми та півтори сотні карток українських мобільних операторів на суму понад півмільйона гривень. Зловмисників поки що не затримували. Кримінальне провадження відкрили за фактом несанкціонованого втручання в мережу електрозв'язку. На кого саме працювали сумчани і чи це не була шпигунська діяльність, нині перевіряє СБУ.

"Дзвінки надходили з Росії, тут вони за допомогою телекомунікаційного обладнання оброблялися і далі здійснювалися на територію в тому числі так званих ЛНР і ДНР. Вивчається можливий зв'язок між зловмисниками та російськими спецслужбами", - повідомила речник УСБУ в Сумській області Олеся Рапута.

У Сумах ліквідували незаконний канал міжнародного телефонного зв’язку

У Сумах ліквідували незаконний канал міжнародного телефонного зв’язку

Повʼязані теми:

Наступна публікація