Чи можна захворіти на грип і COVID-19 одночасно: пояснення лікарки

Чи можна захворіти на грип і COVID-19 одночасно: пояснення лікарки

Фото: pixabay.com

Фахівчиня каже, що цієї осені прогнозується важка хвиля грипу.

Попри пандемію COVID-19, грип і ГРВІ ніхто не скасовував. Тож восени прогнозується важка хвиля грипу, адже до цієї недуги може приєднатись і коронавірус. Особливо небезпечними є ускладнення хвороби. Про це розповіла сімейна лікарка Луцького центру первинної медичної допомоги №1 Оксана Змій, повідомляє "Аверс".

"Восени, зимою і ранньою весною прогнозуються сезонні спалахи ГРВІ та грипу. Не можна сказати, що цього року спалахи будуть меншими, тому що ми використовуємо індивідуальні засоби захисту. На жаль, зараз збільшується кількість людей, які хворіють ГРВІ. Також прогнозується важка хвиля грипу, адже можливе накладення захворювань коронавірусною інфекцією та грипом. Тобто людина одночасно може заразитися і коронавірусом, і грипом. І грип, І ГРВІ, і коронавірус – це респіраторні вірусні інфекції", – сказала лікарка.

Та додала, що, аби мінімізувати ризики, потрібно постійно використовувати засоби захисту проти COVID-19. Як зауважила лікарка, особливо небезпечними є ускладнення хвороби, тому сімейні лікарі закликають громадян робити щеплення від грипу протягом жовтня-листопада, адже імунітет формується протягом трьох-чотирьох тижнів.

Медик також наголосила, що при перших проявах захворювання, необхідно негайно телефонувати своєму сімейному лікарю, а не займатися самолікуванням.

Нагадаємо, в аптеках України у продажу з'явилися вакцини від грипу. Наразі придбати можна лише одну, але за деякий час асортимент збільшиться.

Про колективний імунітет, пандемію коронавірусу та грип - розмова з вірусологинею Аллою Мироненко

Про колективний імунітет, пандемію коронавірусу та грип - розмова з вірусологинею Аллою Мироненко

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація