"Чи не соромно вам?" У Коломиї чиновник приїхав відкривати оновлену волонтерками кімнату в інтернаті

"Чи не соромно вам?" У Коломиї чиновник приїхав відкривати оновлену волонтерками кімнату в інтернаті

Журналістів обурило, що держава не дала ані копійки на ремонт, однак представник від неї прибув на урочистості.

У Коломиї дві місцеві жительки - Уляна Топоркова та Марина Гаврилюк - власними силами відремонтували ігрову кімнату Коломийського будинку-інтернату за два тижні. Вони організували збір коштів через соцмережі та знайшли майстрів. Проте на відкриття оновленого приміщення завітало обласне керівництво, яке жодним чином не допомагало у благодійницькій справі.

Про це повідомляє місцевий телеканал НТК.

Зокрема, у ігровій кімнаті було замінено електрику для встановлення якісного освітлення. Також майстри подбали про теплу підлогу. Крім того, було придбано новий телевізор. У відновленні кімнати брали участь і самі вихованки інтернату. Усього було витрачено трохи більше 70 тисяч гривень.

На церемонію відкриття був запрошений виконувач обов’язків директора обласного департаменту соціальної політики Віталій Яворський. Керівниця Коломийського інтернату запропонувала саме йому перетнути святкову стрічку.

На запитання журналістки, чи не соромно йому було б перерізати стрічку до приміщення, про яке влада не дбала, він заявив "Нам ніколи не соромно за ту роботу, яка робиться в інтернатах".

"Ми завжди вдячні волонтерам і небайдужим людям", - додав чиновник і все ж не взявся за ножиці.

Керівництво області пообіцяло поліпшення умов проживання підопічних інтернату.

Нагадаємо, в грудні у Коростені під час дня людей з інвалідністю у товаристві для сліпих були влаштовані святкування. На столах людей із вадами зору опинилися лише булочки та печиво, а от перед запрошеними чиновниками виставили розмаїття закусок – ікру, виноград, курку, ковбасу, буженину та солодощі. Сліпі цього не бачили, але запахи добре чули, а запрошені посадовці виправдовуються, що були гостями, тож їм не личило гребувати запропонованим пригощанням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація