Чиновники Луганської ОДА під час будівництва дитячого будинку в ООС вкрали 10 мільйонів гривень

Вони діяли спільно з керівниками будівельної фірми.

Посадових осіб Луганської ОДА та керівників будівельної компанії спіймали на привласненні десяти мільйонів гривень, які виділила держава на зведення дитячого будинку сімейного типу та зони відпочинку в районі проведення операції Об'єднаних сил. Їх затримали співробітники СБУ спільно з працівниками військової прокуратури Луганського гарнізону.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру СБУ.

Силовики встановили, що зловмисники завищували вартість будматеріалів, гроші переводили на рахунки фірм-субпідрядників, зареєстрованих у Харкові, потім їх виводили через конвертаціоний центр і привласнювали. При цьому частину цих коштів вони передавали в окупований бойовиками Луганськ. А там гроші вкладали у роботу підконтрольної будівельної компанії, яка регулярно здійснювала відрахування у так званий "бюджет" терористів "ЛНР".

Під час обшуків у зловмисників СБУ вилучила бухгалтерську документацію та матеріали, які підтверджують їхні махінації. Також виявлено докази проведення господарської діяльності на тимчасово окупованій території Луганщини та понад 2,6 мільйона гривень готівкою.

Наразі тривають слідчі дії. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж територій або державного кордону України, вчинене в особливо великих розмірах) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше у Києві викрили діяльність інтернет-злочинців, які намагалися дестабілізувати ситуацію в державі. Зловмисники активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої "ДНР". Акаунти потім використовувались замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу. Вони використовували SIM-карти іноземних мобільних операторів зв’язку, які у більшості країн можна придбати лише за наявності паспорту або за кураторства ФСБ РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація