Чоловік, який з чотирма дітьми 8 років прожив у лісі під Києвом, бореться за соцвиплати від держави

Чоловік, який з чотирма дітьми 8 років прожив у лісі під Києвом, бореться за соцвиплати від держави

Чоловік, який з чотирма дітьми 8 років прожив у лісі під Києвом, бореться за соцвиплати від держави

Володимир з дітьми мешкає у селі на Житомирщині, але думки про ліс його не полишають.

Володимир Мельников та четверо його дітей стали відомими на всю Україну чотири роки тому. Тоді чоловіка, що самотужки виховував чотирьох дітей у халабуді з целофану в лісі під Києвом, випадково знайшли грибівники. Він зумів відновити документи, забрати дітей, оселився в хаті на Житомирщині. І коли здавалося, що в цій історії вже є щасливий кінець, родину Мельникових спіткало нове лихо, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Чоловік, який мешкає з дітьми на Житомирщині після 8 років у лісі, бореться за державні виплати

Чоловік, який мешкає з дітьми на Житомирщині після 8 років у лісі, бореться за державні виплати

Із Володею та його дітьми - Толіком, Олею, Іллею та Добринею – ми познайомилися чотири роки тому. Разом із дітьми він вісім років жив просто у лісі, у целофановій халабуді. Збирав та продавав рідкісні рослини, цим годував родину. У 2011 мама його дітей пішла: Володя каже – закохалася в іншого. Дотепер про неї нічого не знає. Він лишився з малими сам.

У вересні 2013-го на його "палац" - так він сам називав своє житло – наштовхнулися грибники. Дітей вилучили та відвезли до притулку. Педагоги були шоковані – попри напівдикунське життя, діти були доглянуті та здорові, вміли читати та писати.

Ще рік він – вже сам – жив у тій-таки халабуді. Отримав паспорт та свідоцтва про народження малих. Аби забрати дітей, йому потрібне було власне житло. Йому обіцяли виділити ділянку під Києвом. За умови, що він побудує хату не гіршу за сусідські.

Зрештою 2014-го він оселився у селі Абрамок на межі Житомирської та Рівненської областей. До цивілізації – десяток кілометрів грунтовою дорогою, крім Володіної хати ще – з десяток. Будинок йому подарували. Ремонт вони із дітьми зробили самотужки. Володя відкрив ФОП та отримував допомогу як малозабезпечений. Виходило – близько п'яти тисяч, вистачало навіть відкладати дітям на навчання.

Володя мріяв побудувати пташник та вирощувати гусей та качок на продаж. Рік тому йому навіть молодняк подарували, але він не зміг прорахувати свій бізнес-план. Не вистачило грошей на закупівлю корма для птахів на зиму.

Потім йому виплати скоротили до трьох тисяч, а оскільки власний бізнес не пішов, тож Володя вирішив закрити ФОП, щоб не платити 700 гривень соціального внеску. Через те, що він офіційно ніде не працює, його позбавили соціальних виплат. Зараз він живе, продаючи ягоди, які збирає у лісі.

У сільраді кажуть, що сусідам Володя на злидні не жаліється і відмовляється від допомоги.

Аби поновити соцвиплати, Володю тиждень тому влаштували до соцзабезу. Із наступного місяця він допомагатиме місцевим бабусям по господарству. Щоправда, гроші почне отримувати у кращому випадку у жовтні. Володя з усіх сил намагається зберігати оптимізм. Але іноді – зривається.

"Думки часом були – втекти до лісу і все! Я сам себе забезпечував і дітей забезпечував", - каже він.

Кореспондент ТСН Неллі Ковальська

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація