Чому, навіщо і коли назад: вчителька року відверто розповіла про свій переїзд до Лондона

Чому, навіщо і коли назад: вчителька року відверто розповіла про свій переїзд до Лондона

Фото: ТСН

Українка просить ЗМІ та політиків не робити скандалу там, де його немає.

Найкращий учитель України 2016 року в номінації "англійська мова" Віолетта Македон поїхала до Великої Британії та влаштувалася на роботу доглядальницею за літнім чоловіком. Навколо її персони на Батьківщині розгорівся скандал, адже деякі політики ілюструють цим прикладом тезу про провал реформи освіти, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Сама вчителька зізнається, що такої бурхливої реакції на свій переїзд не очікувала, а спекуляцій політиків не схвалює. "Мене обурили ті гасла, які пишуть під моїм іменем", - каже вона. Ображена Македон і на журналістів, котрі переінакшили її слова для ще більшого розбурхання скандалу. "Я так розумію, що не всі журналісти мають свою етику", - припускає вона. Жінка переконує, що не тікала з України через злидні, а сповнила свою заповітну мрію пожити в Лондоні та практикувати англійську з носіями мови. "Я поїхала, щоб здобувати мовну практику для себе. По-друге, в мене є син, який хоче здобувати освіту в цій державі", - пояснила Македон.

Кращий вчитель 2016 року виїхала до Британії, аби вдосконалити мову та заробити на навчання сина

Кращий вчитель 2016 року виїхала до Британії, аби вдосконалити мову та заробити на навчання сина

Українка твердить, що після вдосконалення англійської мови повернеться додому та поновить кар’єру. "В мої плани входило повернутися до України, отримати ще більший досвід, щоб ділитися з ним своїми колегами і з учнями в першу чергу", - каже вона. До того ж, у Лондоні Македон уже дістала пропозицію викладати англійську українцям, які переїхали до Англії. Вчителька домовилася про роботу в суботніх школах української діаспори, тож без улюбленого фаху не житиме навіть на іншому кінці Європи.

Тим часом міністр освіти Лілія Гриневич у скандалі бачить і позитивні моменти. "Це для мене ще більша мотивація йти і вигризати зарплату для вчителів", - каже вона. У Береговому на Закарпатті, де вчителька працювала до переїзду, за нею сумують і діти, і їхні батьки. Тамтешній школі Македон віддала десять років життя та здобула репутацію дуже сумлінної та уважної до школярів учительки. Пані Віолетта в Англії планує залишатися, доки її син не вступить до вищого навчального закладу. Хлопець наразі в 10-му класі, тож у Британії Македон перебуватиме ще мінімум рік-півтора. Вчителька планує весь цей час присвятити дослідженню цієї країни, а по поверненні в Україну написати підручник із краєзнавства, щоби ще якісніше викладати улюблений предмет юним українцям.

Кореспондент ТСН Ірина Маркевич 

Повʼязані теми:

Наступна публікація