Чому не достигають помідори, зірвані з куща: що потрібно зробити, щоб вони почервоніли

Дата публікації
Перегляди
32к
Час на прочитання
2 хв
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Чому не достигають помідори, зірвані з куща: що потрібно зробити, щоб вони почервоніли

Як прискорити дозрівання зелених помідорів

Часто буває так, що хвороба томатів або рішення висадити на ділянці щось інше, змушують городників збирати урожай зелених помідорів. Хтось консервує зелені помідори, хтось залишає їх для достигання. Де та як потрібно зберігати зелені помідори, щоб вони швидше почервоніли - в матеріалі ТСН.ua

Що допомагає помідорам достигнути

Температура є найважливішим фактором у достиганні плодів томатів. Томати, які перебувають в теплому приміщенні, достигають швидше ніж ті, які лежать у холодному.  Щоб прискорити достигання, помідори поміщають в тепле місце. Найкраще для додаткового дозрівання томатів розмістити їх у добре провітрюваному та досить вологому приміщенні з температурою 20-25°C. Помідори розкладають на полицях, в кошиках або ящиках у кілька шарів, не товщих за 20 см. Кожні 3-5 днів помідори перевіряють, забирають стиглі плоди та знищують ті, на яких з'явилися пошкодження. Умови дозрівання помідорів можна міняти. Якщо потрібно прискорити процес дозрівання, температуру в приміщенні підвищіть до 28°C та забезпечте яскраве освітлення. 

Чим нижча температура, тим повільніше йде достигання. За температури 10-15°C воно зазвичай триває 3-4 тижні, за  температурі 18-21°C - може зайняти два тижні. Можна розмістити томати в приміщеннях з різною температурою, щоб подовжити достигання і використовувати вже дозрілі томати в їжу регулярно протягом усього місяця.

Ідеальними для достигання є помідори молочного або помаранчевого забарвлення. Звичайно, щоб домогтися стиглості зелених помідорів потрібно більше часу та зусиль. 

Найбільшою проблемою під час достигання помідорів є хворі та пошкоджені плоди. Краще перевіряти їх щодня, щоб вчасно виявити псування.

Найважливішим фактором, який прискорить достигання томатів є етилен. Цей газ виділяється фруктами та овочами під час цього процесу. Тому, якщо до зелених помідорів додати червоне яблуко або червоний помідор, то вони, точніше газ, що вони виділяють, допоможе прискорити процес достигання. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
32к
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація