Чотири години дрейфу на крижині: підлітки пояснили, як опинилися на середині Дністровського лиману

Чотири години дрейфу на крижині: підлітки пояснили, як опинилися на середині Дністровського лиману

Фото: Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Про їх пригоди дізналися батьки та педагоги.

В Одеській області працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій врятували з уламку льоду чотирьох підлітків. Хлопці віком від 12 до 15 років дрейфували Дністровським лиманом протягом чотирьох годин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Напередодні хлопці гуляли на кризі біля берега, коли шматок льоду під ногами відколовся і поплив. Підлітки не одразу відчули небезпеку – лише коли крихкий льодовий пліт підхопила і понесла стрімка течія, почали кликати на допомогу. "Ми не вистрибнули, нас далі віднесло течією, там палки були, ми їх підібрали і почали відштовхувати від дна. Потім ми застрягли якось, і вода почала підніматися, танула ця… Хвилі билися, сильно хиталася. Інші хотіли взагалі стрибати, пливти", - розповів Антон Самура. На щастя, хлопці цього не зробили, бо рятувальники кажуть, що при такій температурі води переохолодження могло б стати фатальним.

Четверо підлітків годинами дрейфували на крижині у Дністровському лимані

Четверо підлітків годинами дрейфували на крижині у Дністровському лимані

Місце, де все сталося, доволі безлюдне, тож підліткам пощастило, що на березі був чоловік, який і зателефонував на 101. Рятувальники спочатку пішки пробиралися по кризі, а потім пливли до дітей на гумовому човні та встигли вчасно. "Температура, яка зараз в нас в районі, вона вночі мінус, а вдень вона плюсова, і цей лід дуже крихкий, тому дуже небезпечно саме зараз перебувати на ньому", - пояснює заступник начальника Білгород-Дністровського міськрайонного відділу ДСНС в Одеській області Олександр Чуханенко. "Загроза була реальна, тому що температура була плюсова, і крижина потихеньку віколювалася частинка за частинкою. В будь-який момент діти могли потрапити під воду", - додає заступник начальника пожежної частини Білгород-Дністровського міськрайонного відділу ДСНС України в Одеській області Владислав Балта.

Вдома врятовані діти нічого не сказали, бо боялися. Але вже сьогодні про інцидент дізналися у школах, де хлопці навчаються, а відтак і батьки. Як не дивно, після чотирьох годин на льоду ніхто з мандрівників навіть не застудився.

Кореспондент ТСН Олена Черняєва

Повʼязані теми:

Наступна публікація