Чотири учасники захоплення Харківської ОДА у 2014 році отримали обвинувальні вироки

Чотири учасники захоплення Харківської ОДА у 2014 році отримали обвинувальні вироки

Фото: УНІАН

Загалом у кримінальних провадженнях за тими подіями обвинувачується ще 60 чоловіків.

Сьогодні, 17 жовтня Київський районний суд м.Харкова виніс вирок чотирьом учасникам захоплення будівлі Харківської обласної державної адміністрації на початку квітня 2014 року - двох засудили до 5 років позбавлення волі, ще двох - до такого ж терміну тільки з випробувальним терміном 3 роки.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

Обвинувальний вирок чотирьом учасникам захоплення будівлі ХОДА був винесений за статтею "Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях".

Загалом, за інформацією начальника відділу прокуратури області Ігоря Чуба, у кримінальних провадженнях за тими подіями обвинувачується 64 чоловіки.

Нагадаємо, 6 та 7 квітня 2014 року перед будівлею Харьківської ОДА відбулися мітинги, які переросли у масові заворушення. Тоді  проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили адміністративну споруду та затримали зловмисників спецпідпозділи МВС України.

Двох чоловіків (1983 та 1987 рр. н.) засуджено до 5 років позбавлення волі. Ще двох зловмисників (1986 та 1983 рр. н.) - до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки. Обвинувальні акти скерували до суду влітку 2014 року. Інші провадження перебувають на розгляді суду.

Варто зазначити, що наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація