Чотириметрові кучугури на трасах півдня України розчищають танками

Чотириметрові кучугури на трасах півдня України розчищають танками

На півдні України досі ліквідовують наслідки снігопадів / Фото: orenday.ru

Водії вантажівок уже втомилися чекати, коли їх випустять у дорогу.

На Миколаївщині після потужного снігопаду розчистили та відкрили дві траси. З міста тепер можна виїхати на Одесу і на Херсон, ідеться в сюжеті ТСН.

На Київ поки що рекомендують їхати через Одесу. В тому напрямку пускають лише легковий та маршрутний транспорт.

Вантажівки вже третю добу стоять у відстійниках. Їм дозволяють виїхати лише після того, як водії оснастять колеса протиковзальними ланцюгами.

У більшості таких засобів немає. Тому вони чекають повного розчищення, нарікаючи на повільність робіт комунальників.

Голова Миколаївської обладміністрації пояснює, що насправді техніка працює на межі можливості. А фури не пускають, бо шлях розчищений тільки по одній смузі в кожну сторону. На узбіччі ж снігові кучугури.

"Ми не повинні допустити аварійних ситуацій. Якщо одна з цих вантажівок стане на трасі, ми заблокуємо рух на цій трасі для всіх видів транспорту", - сказав керівник ОДА Вадим Мериков.

За його словами, на прибиранні снігу задіяні всі машини високої прохідності. Рятувальникам та дорожникам допомагають військові. Дороги чистять навіть танки. Але перемети по області сягають чотирьох метрів. Тож решта трас від Миколаєва ще закриті.

У середу дорожники пообіцяли, що рух трасою Н-14 Кіровоград-Миколаїв буде відновлено у повному обсязі до ранку п'ятниці, 22 січня.

20 січня у Миколаївській області о 15:00 було відкрито рух для легкових автомобілів на дорогах М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ та Р-06 Ульянівка-Миколаїв.

Наразі, за даними "Укравтодору", попри те, що було задіяно найбільшу кількість дорожньої техніки для розчищення снігових заметів в Дніпропетровській, Одеській, Полтавській та Миколаївських областях, складна ситуація зберігається.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

На Миколаївщині відкрили дві траси на Одесу і Київ

На Миколаївщині відкрили дві траси на Одесу і Київ

Повʼязані теми:

Наступна публікація