Чотирьох жителів Миколаєва могла вбити нелегальна одеська горілка

Чотирьох жителів Миколаєва могла вбити нелегальна одеська горілка

Фото: УНІАН

Правоохоронці перевіряють усі торгові точки району, аби натрапити на слід фальсифікату.

Попередні дані слідства про загибель людей внаслідок вживання горілки у Миколаєві вказують на те, що причиною смертей став метиловий спирт. Наразі в області офіційно підтверджено чотири летальних випадки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Під час огляду чоловікові стало зле, почали реанімаційні дії, але дорогою до лікарні чоловік помер. Через три-чотири години жінка померла. Попередньо схоже на метиловий спирт", - заявив головний лікар Миколаївської ЛШМД Олександр Дем'янов.

В Миколаєві четверо людей загинуло після вживання сурогатного алкоголю

В Миколаєві четверо людей загинуло після вживання сурогатного алкоголю

Усі загиблі з Тернівки, а горілку купували у місцевому магазині. Але продавець і одночасно його власниця запевняє, що спиртним не торгує взагалі, бо не має ліцензії. Крім того, її два дні тому перевіряли правоохоронці, і нічого протизаконного не знайшли. "Ідіть, дивіться – мені нема, чого приховувати. До мене з поліції приходили, все подивилися, сказали, що я їм не цікава", - каже Тетяна Грибцова.

Місцеві жителі не на камеру кажуть, що там таки підторговують горілкою, але нелегально. Чи в дійсно в цьому магазині її придбали загиблі – правоохоронці зараз з'ясовують. Вони відпрацьовують всі торговельні точки Тернівки. Достеменно встановленна лише марка горілки. "У ході проведення огляду мясця події вилучено пляшку з рідиною з метиловим або етиловим спиртом – була наклейка з назвою "Краля". Купували в магазині. В якому – зараз з'ясовуємо, проводимо допити", - пояснив представник поліції Юрій Гаркуша.

Ця марка зазвичай харківського виробництва, але цього разу це вочевидь був сурогат, виготовлений у сусідній Одеській області. Минулого тижня правоохоронці там накрили ціле виробництво фальсифікату цієї горілки. Найімовірніше, ділки перед цим встигли частково розпродатися і завести пляшки з метиловим спиртом до Миколаєва.

Тим часом Харківська прокуратура встановила особу виробника сурогатного алкоголю, від вживання якого смертельно отруїлося 23 людини. Ним виявився 27-річний харків'янин. Загальна кількість жертв фальсифікованої горілки за останні дні сягнула 30 чоловік у кількох областях України.

Кореспондент ТСН Лілія Родіна

Повʼязані теми:

Наступна публікація