Чубаров закликав кримців відвідувати суди для підтримки політв’язнів

Чубаров закликав кримців відвідувати суди для підтримки політв’язнів

Фото: Reuters

Він додав перелік низки найближчих судових засідань.

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав осіб, які живуть в окупованому Криму, відвідувати судові засідання для підтримки українських політв'язнів - кримських татар.

Про це він написав у Facebook.

"У ситуації, коли десятки кримських татар незаконно арештовані російськими окупантами і є політичними в'язнями, які кинули виклик Кремлю, кожен із співвітчизників, які проживають у тимчасово окупованому Криму, може надати особливу допомогу героям і їхнім сім'ям", - йдеться у повідомленні .

Каждый из соотечественников, проживающих в Крыму, должен оказать помощь политзаключенным и их семьям. В ситуации,...

Опубліковано Рефатом Чубаровим Неділя, 21 жовтня 2018 р.

Також він додав перелік низки найближчих таких судових засідань, які мають відбутися і в окупованому Криму, і в РФ.

Стан кримського активіста Володимира Балуха погіршився

Стан кримського активіста Володимира Балуха погіршився

Нагадаємо, 5 липня так званий суд засудив Балуха до п'яти років позбавлення волі в рамках двох кримінальних справ. Його також зобов'язали виплатити штраф у розмірі 10 тисяч рублів.

Спершу Володимира Балуха засудили до трьох років і семи місяців колонії-поселення за звинуваченням у нібито незаконному зберіганні боєприпасів. Правозахисники вважають, що його репресували за проукраїнську позицію, зокрема за прапор України, вивішений у дворі його будинку.

19 березня Балух оголосив безстрокове голодування. Адвокат Ольга Дінзе наголошувала, що український активіст за час голодування втратив 30 кг ваги. Сам ув’язнений неодноразово повідомляв про знущання над ним в Сімферопольському СІЗО. 9 жовтня Балух припинив голодування на час етапу до колонії в Росії, однак зазначив, що їжі, яку там даватимуть, не вживатиме та не одягатиме російську тюремну робу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація